Güncel

CHP’de sürpriz devam kararı!

CHP’de günün haberi CHP’nin yeni lideri Özgür Özel’den geldi. CHP lideri Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 37 yıllık meslektaşı Şükran Kütükçü ile yola devam etme kararı aldı.

İZMİR (İGFA) – Fark yaratanların kongre zaferinin ardından gözler Genel Merkez ve TBMM grubunda yapılacak kilit personel değişikliklerine çevrildi. En çok merak edilen pozisyon değişikliği ise eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özel Sekreteri Şükran Kütükçü’nün yerine kimin geleceği oldu.

İlk görevine Maliye Bakanlığı’nda başlayan Kütükçü, Bağkur Genel Müdürü Özel Kalem Müdürü, SSK Genel Müdürü Özel Kalem Müdürü, ardından İstanbul Milletvekili döneminde CHP liderinin danışmanı, CHP Grubu döneminde danışmanı olarak görev yaptı. Genel Başkan Yardımcılığı ve son olarak 2010 yılından itibaren CHP Genel Başkanı Özel Kalemi olarak görev yaptı. Direktör ve Genel Başkan Danışmanı olarak görev yaptı.

ŞAHİTLİĞİ VE HAFIZASI!

Bu görev için çeşitli isimler öne sürülürken, CHP Lideri Özel, yakın çalışma arkadaşlarına sürpriz bir karar açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bu kritik kararı arkadaşlarına şöyle dile getirdi: “Arkadaşlar, bu kritik görev için kararımı verdim. Şükran Hanım’ın görevinin gerektirdiği tüm vasıflara ve tecrübeye sahip, kamu görevlerinde yıllardır devlet geleneğini özümsemiş bir arkadaşımız olması, şahit ve hatıra olması nedeniyle Şükran Hanım’la çalışmaya devam edeceğiz. Kararımızda CHP’nin yakın tarihinin en büyük etkeni var.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bu sürpriz kararı yakın çalışma arkadaşlarından olumlu tepki aldı.

Parti çalışanları bu kararın CHP’deki değişimin en önemli unsurlarından biri olacağını söyledi. “CHP’de artık liyakat dönemi başladı.” Şu yorumu yaptı:

Başa dön tuşu