Güncel

Manisa’da sağanak yağış boyunca MASKİ sahadaydı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen turuncu kodlu sağanak yağış ve fırtına uyarısının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü alarma geçti. Gece boyunca il genelinde etkili olan sağanak yağış sırasında görev başında olan ekipler, yaptıkları müdahalelerle herhangi bir olumsuzluğun yaşanmasına izin vermedi.

MANİSA (İGFA) – AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen turuncu kodlu sağanak yağış uyarısının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri gece boyunca sahadaydı.

İl genelinde yağmur suyu şebekelerinde yağmur suyuyla dolan malzemeler temizlenirken, yapılan müdahalelerle ana kanalizasyon hatları da açıldı. Manisa merkez, Turgutlu, Salihli, Soma, Gördes, Akhisar ve Demirci başta olmak üzere en fazla yağış alan 17 ilçede özveriyle sahada görev yapan MASKİ MAKOM ekipleri, günün ilk ışıklarına kadar çalıştı.

MASKİ Genel Müdürlüğü yağmur suyu ızgaralarının temizliği için yeni bir ekip kurdu. Bu ekipler yaz boyunca il genelindeki tüm yağmur suyu şebekelerinde temizlik çalışması gerçekleştirdi. Turuncu kod yağmurunda çalışmanın önemi görüldü. Kuruluşundan bu yana 17 ilçenin neredeyse tamamında kritik noktalarda yağmur suyu hattı imalatları ve dere iyileştirmeleri yapılıyor.

Yağmur suyu hatları ve ızgaraları ile dere yataklarının yaz boyunca düzenli olarak temizlenmesi, yapılan yatırımların sağlıklı işleyişinin sağlanmasının önemini de ortaya koydu.

Başa dön tuşu