Güncel

Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri açılıyor

Türk Yüzyılına damgasını vuracak vizyoner bir proje olan Darülaceze Sosyal Yaşam Kenti’nin açılışı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 2022 yılı Mayıs ayında İstanbul Arnavutköy Yassıören’de temeli atılan ve inşaatı tamamlanan Darülaceze Sosyal Yaşam Kenti’nin, vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılayacağını kaydetti. ihtiyaç sahibi ve koruma altındaki çocuklar.

Darülaceze’nin köklü bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Bakan Göktaş, “1895 yılından bu yana ihtiyaç sahiplerine hizmet veren Darülaceze’nin misyonunu koruyarak yürüttüğümüz Sosyal Yaşam Kenti Projemiz, tarihi ve toplumsal mirasın yaşatılmasını sağlayacaktır. Kurumun mirası gelecek nesillere taşınıyor.”

150 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNDE 23 BLOKTAN OLUŞMAKTADIR

Projenin 150 bin metrekare alan üzerinde, yatay mimari prensibiyle, zemin artı 3 kattan oluşan şekilde tasarlandığını belirten Bakan Göktaş, “Sağlıklı, yatalak, Alzheimer ve Alzheimer üniteleri de dahil olmak üzere 11 bloktan oluşuyor. demans hastaları, donör sakinleri ve koruma altındaki çocuklar. Yaklaşık bin yatak kapasiteli 23 bloktan oluşan komplekste odalar tek, 2, 3 ve 4 kişilik olarak tasarlandı. Tesiste ayrıca sağlık kontrollerinin yapılacağı poliklinik, anaokulu, rehabilitasyon ve sosyal merkez, çalışma atölyeleri, cami, kilise, sinagog gibi ibadethaneler de yer alıyor. Rehabilitasyon-sosyal merkezi bünyesinde fitness, fizik tedavi ve Türk hamamının yer aldığı tesiste, peyzaj alanında yürüyüş yolları, farklı oturma grupları, bisiklet yolları, göletler ve hobi bahçeleri düzenlendi. “Kampüs içi ulaşım elektrikli araçlarla sağlanacak” dedi.

Darülacezenin sosyal hizmet açısından sadece Türkiye için değil tüm dünya için çok değerli bir model olduğunu belirten Göktaş, “Darülaceze bizim için değerli bir miras. Yeni Sosyal Yaşam Kentimiz aynı zamanda geçmişle bağlarını koparmayan, günümüzün olanaklarından maksimum düzeyde yararlanan eşsiz bir modeldir. Türk Yüzyılına damgasını vuracak vizyoner bir proje olan Darülaceze Sosyal Yaşam Şehrimizi 12 Kasım’da (bugün) Cumhurbaşkanımızın onuruyla açacağız. Dünyada eşi benzeri olmayan projemiz ile din, dil, ırk, cinsiyet ve mezhep ayrımı gözetmeksizin bakıma muhtaç insanlara, yaşlılara, engellilere ve yetimlerimize yardım edeceğiz.” dedi.

Başa dön tuşu