Güncel

Avrasya Tüneli’nde yeni rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Avrasya Tüneli 10 Kasım’da araç geçişinde rekoru yeniledi. Günlük trafik garanti rakamı 86 bin 576 araçla aşılırken, aynı zamanda 86 bin 359 araçla rekor da kırıldı. En son 26 Ekim’de görülen araçların üniteleri bozuktu” dedi.

ANKARA (İGFA) – Türkiye’nin en büyük mega projelerinden biri olan ve yap-işlet-devret (YİD) modeliyle hayata geçirilen Avrasya Tüneli’nde geçiş sayıları her geçen gün artıyor ve yeni rekorlar kırılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Avrasya Tüneli’nde 10 Kasım’da 86 bin 576 adet, en son 26 Ekim’de görülen 86 bin 359 adetlik rekor kırıldı. Uraloğlu, “Ekim ayında aylık ortalama araç sayısı 77 bin 760 adede ulaşarak bugüne kadar en fazla aracın geçtiği ay oldu. Böylece Ekim ayındaki trafik, garanti edilen trafik sayısının yüzde 10’unun üzerinde gerçekleşti” dedi.

119 MİLYON 434 BİN 869 GEÇİŞ YAPILDI

Bakan Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin işletmeye başladığı ilk günden bu yana toplam 119 milyon 434 bin 869 geçiş yapıldığını açıkladı. Uraloğlu ayrıca, motosiklet kullanımına izin verilen tünelden 1 Mayıs 2022 itibarıyla toplam 848 bin 313 bin motosikletin geçtiğini kaydetti.

Bakan Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin zaman, yakıt, kaza maliyeti tasarrufu ve emisyon azaltımı sonucunda yıllık ortalama 200 milyon dolar ekonomik katkı sağladığını belirtti. Uraloğlu, Avrasya Tüneli ile ilgili şunları kaydetti:

İstanbul, yüksek teknolojisi, ileri mühendislik bütünsel projesi ve kıtaları birbirine bağlayan güzergahıyla, Boğaz geçişinde ‘Hızlı’, ‘Ekonomik’, ‘Güvenli’, ‘Konforlu’ ve ‘Çevre Dostu’ bir ulaşım alternatifi olarak hizmet veriyor. Avrasya Tüneli, yapımındaki pek çok ilki ve başarılı uygulamaları bünyesinde barındıran özellikleriyle, dünya çapındaki sektör paydaşları tarafından her zaman ilgiyle takip edilen örnek bir proje olmuştur. Alanında en saygın kuruluşlar tarafından çeşitli kriterlerin titizlikle incelenmesi sonucunda proje, beş uluslararası inşaat ödülüne layık görüldü; “Ülkemizin toplam 14 ödüle layık görülen dev eserlerinden biridir.”

Başa dön tuşu