Güncel

Kocaeli’de Milli İrade Meydanı şekilleniyor

Başkan Büyükakın, Kocaeli’ye vizyon katacak projelerden biri olan yeni Milli İrade Meydanı’nda devam eden çalışmaları inceledi.

KOCAELİ (İGFA) – Şehre vizyon katacak projeleri birer birer hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dünya meydanlarına rakip olacak Kocaeli Milli İrade Meydanı’nda çalışmalarını sürdürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 50 bin metrekare alana inşa edilen yeni Milli İrade Meydanı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Büyükakın, ”Bu göz alıcı çalışma; Hem sosyal hem de kültürel etkinliklere ev sahipliği yaparak şehrimize güzellik katacak” dedi.

Otopark, spor ve diğer sosyal alanlarıyla vatandaşların yeni çekim merkezlerinden biri haline gelecek olan yeni Milli İrade Meydanı, 8 bin 600 metrekaresi toplam 50 bin metrekare alan üzerine inşa ediliyor. gölgelikli yapı. Büyükşehir Belediyesi’nin sahadaki çalışmalarını yakından takip eden Başkan Büyükakın, Milli İrade Meydanı’nda incelemelerde bulundu. Yapı Kontrol Dairesi Başkanı Serkan Ihlamur ve diğer teknik personel, Başkan Büyükakın’a çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Başkan Büyükakın’ın saha incelemesinde Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık da hazır bulundu.

MEYDANA VE SOSYAL ALANLAR

Meydanda; Toplamda 3300 m2 tek katlı kısmi kapalı alanlar (105 kişilik çok amaçlı salon, fitness ve spor stüdyosu, kitap kafe, eğitim atölyeleri ve sınıfları, kafe yapıları) yer alacak olup, gelecekte değiştirilebilir ve yenilenebilir olması öngörülmektedir. öğrenme, paylaşma ve hareket etme işlevlerine hizmet eder. Saçak yapısının dışındaki alan ise meydan, etkinlik alanı, kaykay pisti, doğal amfitiyatro, çocuk oyun alanı, yeşil alan ve 32’si engelli olmak üzere 366 araçlık açık otopark olarak planlandı. Meydanda kuru havuz bulunacak ve zeminler döküm ve doğal taş ile beton kaplamalardan oluşacak.

Başa dön tuşu