Güncel

Yamula yemyeşil olacak!

Kayseri Kocasinan Belediyesi ev sahipliğinde; Kayseri Valiliği öncülüğünde Ulusal Ağaçlandırma Günü münasebetiyle Yamula Barajı çevresinde ağaç dikme etkinliği düzenlendi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Kuşçu bölgesinde 2 milyon ağaç diktiklerini, 1 milyon ağaç daha dikeceklerinin altını çizen Vali Gökmen Çiçek, Yamula Barajı çevresinin daha da güzelleşmesi için özveriyle çalışan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Kocasinan Belediyesi ev sahipliğinde; Kayseri Valiliği öncülüğünde, Kocasinan Kaymakamlığı, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü’nün destekleriyle ‘Ulusal Ağaçlandırma Günü’ münasebetiyle Yamula Barajı çevresinde ağaç dikme etkinliği düzenlendi. 3 bin 823 ağacın toprakla buluştuğu Kuşçu İlçesi’nde gerçekleştirilen programda; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu ve Dr. kamu kurum ve kuruluşları, il müdürleri, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın, ‘Türkiye Yüzyılına Nefes’ ile Türkiye genelinde ağaç dikme faaliyetleri gerçekleştirildiğini belirtti.

Daha yeşil bir Kayseri için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla her yıl yaptığımız bu anlamlı ve önemli çalışmayı daha da geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Valimize ve ekibine teşekkür ediyorum. “Kocasinan bölgesinde yer alan bu bölge, su sporları, yeşil alanlar ve Yamula Barajı’ndaki balık çalışmaları ile önemli bir boyut kazanmıştır” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduktan sonra, Ulusal Ağaçlandırma Günü’nün önemli ve anlamlı olduğunu söyledi.

Vali Gökmen Çiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ağaçlandırma kampanyasıyla Türkiye’nin dört bir yanında yeşillendirme çalışmaları yürütüldüğüne dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Ağaçlandırma çalışmalarına ayrı bir önem ve değer veriyoruz. Birlikte Yamula’yı yeşillendireceğiz. Kocasinan Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü burada büyük bir çalışma yürütüyor. “Bu vesileyle Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin ağaç ve toprağı öğrenci ve öğretmenlerle buluşturmasıyla program sona erdi.

Başa dön tuşu