Güncel

Adanalılar Ata’yı İlber Ortaylı’dan dinledi

10 Kasım öncesinde Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Adana halkıyla bir araya gelen İlber Ortaylı, Mustafa Kemal Atatürk’ü, Cumhuriyeti, Adana halkının Fransız işgaline nasıl direndiğini ve Türk Milletinin erdemlerini anlattı. Onu dinlemeye gelen yaklaşık 10 bin kişiye.

ADANA (İGFA) – Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle bir aya yayılan faaliyetleri kapsamında Tarihçi Akademisyen Yazar İlber Ortaylı; “Yüz. “Yılda Cumhuriyet” konulu konferans verdi. ASKİ Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen konferansa Adanalılar yoğun ilgi gösterdi. Tribünleri ve parke zemini dolduran yaklaşık 10 bin kişi İlber Ortaylı’yı dinlerken, Binlerce Adanalı salona giremedi.

ASKİ Atatürk Spor Salonu’nda büyük kalabalığa hitap eden İlber Ortaylı, Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz mücadelesini, devrimlerini, canını adadığı ülke ve millet için yaptıklarını anlattı. Türk Milletinin faziletlerine dair tespit ve görüşlerini de açıklayan İlber Ortaylı; Birinci Dünya Savaşı sonrasında Fransız işgali sırasında düşmana direnmek için dağlara çıkan Adana halkının gerilla mücadelesi hakkında bilgiler verdi.

Türk Milletinin özel bir yapıya sahip olduğunu, organizasyon, askeri alanda ve daha birçok konuda üstün yeteneklere sahip olduğunu söyledi.

İlber Ortaylı’nın konuşması salonu dolduran çoğunluğu gençlerden oluşan Adana halkından dakikalarca alkış aldı.

CUMHURİYETİ KORUMAK İÇİN YAPTIĞIMIZ HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ.

Katılımcıları selamlayan ve Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında 10 Kasım öncesinde Adana halkıyla buluşturan İlber Ortaylı’ya teşekkür eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şunları söyledi; “Hepimiz Mustafa Kemal’in askeriyiz” diyen hemşerilerine gönülden katıldığını belirterek, “Bu ülkede yalnızca bir kişi asker olabilir, o da Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 100. Yıl etkinliklerine Adana halkının ilgi ve katılımını gördükten sonra “Huzur içinde yat atam, Cumhuriyet emin ellerde” dediğini hatırlatarak, “Bugün bu kalabalığı görünce, Yine aynı duygularla doldum, “Zeydan Karalar olarak laik demokratik Cumhuriyetin korunması ve ilelebet muhafaza edilmesi için ne gerekiyorsa ödemeye hazırım” dedi.

Başkan Zeydan Karalar, konferans öncesi İlber Ortaylı’yı makamında ağırladı ve kendisine bir kitabını imzalatmanın mutluluğunu yaşattı.

Başa dön tuşu