Güncel

AGÜ’nün Sanal Gerçeklik projesi İspanya’yı fethetti

TEKNOFEST’te birincilik ödülü alan Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Meta Kulübü öğrencilerinden oluşan “Crearchio” ekibinin sanal gerçeklik projelerinden biri olan ve öğrencilerine gerçek zamanlı VR deneyimi sunan “Art in VR” adlı proje Kendi tasarımı, İspanya’daki festivalde sergilendi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
İspanya’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Keroxen Sanat Festivali, Kanarya Adaları’nda gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı sanatçıların sanat eserlerinin sergilendiği festivale, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Kuluçka Merkezi’nde faaliyet gösteren Meta Kulübü öğrencilerinden oluşan “Crearchio” ekibi de katılarak “Art in VR” projesinin tanıtımını yaptı. gerçek zamanlı VR deneyimi sunan sanal gerçeklik projelerinden biri.

Festivalde öğrenciler, ziyaretçilere sanal ortamda geri dönüştürülmüş çeşitli malzemelerden resim, heykel gibi sanat eserleri oluşturma fırsatı sunarken, festivalde sergilenen sanat eserlerini de sanal ortama aktardılar.

Öğrencilerin 3D modelleme teknikleri kullanarak geliştirip Unreal Engine platformunda hayata geçirdiği proje festivalde büyük ilgi gördü.

Meta Club yöneticileri Melike Şeyma Tuna ve Şükrü Durak, sanal gerçeklik projelerinin festival katılımcılarının tercih sebebi olduğunu vurgulayarak, birçok ziyaretçinin sanal gerçeklik teknolojisini deneyimlemek için festivale geldiğini söyledi.

Fuar gibi platformlarda marka, ürün ve sanat eserlerinin sergilenmesinde sanal gerçeklik teknolojisinin kullanılan etkili bir araç olduğunu belirten Tuna ve Durak, projelerinin fuarda ilgiyle karşılanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Tuna ve Durak, “Fuarda katı atıkların azaltılmasına dikkat çekmek amacıyla ziyaretçilerin çeşitli çöplerden oluşan 3 boyutlu nesneleri sanal gözlüklerle sanal gerçeklik ortamında hareket ettirerek resim, heykel gibi kendi eserlerini yaratmalarına olanak sağladık. geri dönüşüm ve yeniden kullanım yoluyla atık üretimi.”

Kulüp yöneticileri Ozan Fatih Emül, Yunus Yıldız ve Semih Kaya, projelerini daha da geliştirerek teknolojinin ve dijital dönüşümün öncüsü olmaya çalışacaklarını belirtti.

Başa dön tuşu