Güncel

İzmir Karabağlar’da “Orada Duruverseydi Zaman”

İzmir Karabağlar Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası kapsamında çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

İZMİR (İGFA) – İzmir Karabağlar Belediyesi ana hizmet binası Muzaffer İzgü Konferans Salonu’nda yapılan gösterime, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eşi Fügen Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, meclis üyeleri ve muhtarların da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi, sonuna kadar katıldık. İlgiyle izledi. Pınar Ayhan, genç Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm dünyaya tanıtacak olan 1926 yılındaki Karadeniz Vapuru’nun yolculuğunu, Çanakkale Savaşları’nı, Köy Enstitüleri’nin kuruluş felsefesini ve neden kapatıldığını detaylı bir şekilde dinleyicilerle paylaştı. görsel sunumlar ve müzikle. Bu önemli süreçlerde yer alan Aşık Veysel’den Yaşar Kemal’e, İsmail Hakkı Tonguç’tan Kemalettin Kamu’ya onlarca tanınmış ismi eserleriyle birlikte andı.

Gösterinin sonunda Belediye Başkanı Selvitopu, Pınar Ayhan’a çevre dostu belgesi vererek teşekkür ederek, “Bize Mustafa Kemal Atatürk’ün özlediği hayatı verdiniz. “Onu bir kez daha özlemle anıyoruz” dedi.

Gece, herkesin “Andımız” şarkısını söylemesi ve Cumhuriyetimizin 100. yılı için yazılan “Parlak” marşının okunmasıyla sona erdi.

Başa dön tuşu