Güncel

İşte Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, SONAR Araştırma’nın gerçekleştirdiği araştırmada Türkiye’nin “En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı” seçildi.

ANKARA (İGFA) – Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, SONAR Araştırma’nın gerçekleştirdiği ankette Türkiye’nin “En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı” seçildi. 10 yılda çok sayıda ödül alarak yerel yönetimde marka haline gelen Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ankette yüzde 64,3 oy alarak adını yine zirveye taşıdı. Kentsel dönüşümden çevreye, tarihi projelerden istihdam ve üretime, salgınla mücadeleden modern kentleşmeye kadar her alanda başarıya imza atan Başkan Sekmen, Cumhur İttifakı’nın ‘En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı’ seçildi . Türkiye genelinde yüz yüze yapılan ankette vatandaşlar Mehmet Sekmen’e oy verdi. Başkan Sekmen’in birinci olduğu ankette Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yüzde 63,9 oyla ikinci, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise yüzde 53,8 oyla üçüncü oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yüzde 52,4 ile dördüncü, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yüzde 51,6 ile beşinci, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yüzde 50,3 ile altıncı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise yüzde 47,5 ile yer aldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yüzde 44,4 ile sekizinci, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yüzde 43,6 ile dokuzuncu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise yüzde 42,3 ile onuncu oldu.

“BAŞARI ERZURUM’UN BAŞARISIDIR”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Başarı hikayemizin ana fikri ve konusu hiç şüphesiz Erzurum’a olan sevdamızdır. “Elde ettiğimiz her başarı Erzurum’un başarısıdır” dedi. 10 yılda alınan her ödülün Erzurum’un gelişim ve değişiminin simgesi olduğunu kaydeden Başkan Sekmen, “Yatırım bütçesi kullanımında üst üste 5 kez birinci olduk. Erzurum hemen her alanda zirvedeydi. Salgınla mücadeleden üretim ve istihdam projelerine, çevre ve peyzajdan kentsel dönüşüme kısacası her alanda Erzurum’un adını hiçbir zaman üst sıralardan düşürmedik. Aziz şehrimin bize verdiği destek, güç ve dualar bizi başarıya ulaştırdı. Sonar Araştırma’nın yaptığı araştırmada Millet İttifakımızın ‘En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı’ seçildik. Şu ana kadar yapılan anketlerde 9 kez Türkiye birincisi olduk. “Bu son ankete katılarak bizlere destek veren tüm vatandaşlarımıza ve hemşehrilerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum.”

Başa dön tuşu