Güncel

Behiç Pek’ten anlamlı sergi

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi, Türkiye’nin en önemli karikatüristlerinden Behiç Pek’in 1976-2023 yılları arasında çizdiği eserlerden oluşan kişisel karikatür sergisine ev sahipliği yapacak. Yetmiş Altı – Yirmi Üç isimli sergi, 11 Kasım – 17 Kasım tarihleri ​​arasında karikatür severleri ağırlayacak. Aralık.

İSTANBUL (IGFA) – İstanbul Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi, Türkiye’nin en önemli karikatüristlerinden Behiç Pek’in 1976-2023 yılları arasında çizdiği eserlerinden oluşan kişisel karikatür sergisine ev sahipliği yapacak. Yetmiş Altı – Yirmi Üç isimli sergide karikatürlere yer verilecek 11 Kasım – 17 Aralık tarihleri ​​arasında aşıklar.

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nin usta karikatüristlerinden Behiç Pek, Yetmiş Altı – Yirmi Üç adlı kişisel sergisiyle karikatür severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bugün Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde açılan sergi, 17 Aralık Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Gırgır Dergisi’nde Latif Demirci’nin çizdiği ve kendi yazdığı Muhlis Bey’in yanı sıra Zalak Mahmut portresiyle bir döneme damgasını vuran Behiç Pek, Yetmiş Altı – Yirmi Üç adlı kişisel sergisi hakkında şunları söyledi: 1976 ile 2023 yılları arasındaki 47 yıllık dönemde yaptığı çalışmaları sergileyecek: “Bu Sergide yer alan karikatürler bahsettiğim satırlar arasından seçilmiştir. Geçtiğimiz günlerde akrilik boyayla yaptığım birkaç kedi resmi ve karikatürü de sergiye ekledim. Ve 1976’dan 2023’e kadar çizdiğim bazı karikatürlerden oluşan bu sergiye YETMİŞ ALTI – YİRMİ ÜÇ adını vermeyi uygun buldum.”

Başa dön tuşu