Güncel

Batı illerine şiddetli yağış, sel, fırtına uyarısı

Ülkemizin batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Ege kıyıları, Manisa, Antalya, Eskisehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. . Şiddetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu, yağış sırasında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

ANKARA (İGFA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimleri çok bulutlu, Marmara, Ege kıyıları, Manisa, Antalya, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri yağmura maruz kalacak yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer havanın parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, Marmara (Edirne ve Bilecik hariç), Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri, İzmir’in kuzeyi, Zonguldak, Düzce ve Muğla’nın kıyı kesimlerinde kuvvetli, özellikle İzmir, Balıkesir, Manisa ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli. Aydın’da. Güçlü ve şiddetli olması bekleniyor.

SICAKLIK: Batı kesimlerde sıcaklığın 3 ila 5 derece azalacağı, orta ve kuzey kesimlerde ise artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGÂR: Genellikle güney yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege’de ise güney yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

GÜÇLÜ YAĞIŞ UYARISI: İzmir, Balıkesir, Manisa başta olmak üzere, Marmara (Edirne ve Bilecik hariç), Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri ve İzmir’in kuzeyi, Muğla’nın sahil kesimleri, Zonguldak ve Düzce çevrelerinde yağışlar kuvvetli olacak. batı kısımları. Aydın’da yerel olmak üzere çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Şiddetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşım aksaması, yerel dolu, yağış sırasında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtınalı (50-80 km/saat, Marmara’da bazen 90 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Olası olumsuzluklara karşı.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinde yerel sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölge genelinde (Edirne ve Bilecik hariç) yerel olarak kuvvetli, Balıkesir çevresinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtınalı (60-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EDİRNE °C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KOCAELİ °C, 26°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ve Manisa çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Muğla’nın kıyı kesimlerinde kuvvetli, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde ise yerel olarak çok kuvvetli ve kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Kıyı Ege’de güney yönlerden kuvvetli ve fırtınalı (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 22°C

Parçalı bulutlu

DENİZLİ °C, 26°C

Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak çok kuvvetli ve kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı bulutlu, Antalya çevrelerinin yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 28°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 24°C

Parçalı bulutlu, yer yer sağanak yağışlı

HATAY °C, 27°C

Parçalı bulutlu

ISPARTA °C, 19°C

Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 22°C

Parçalı bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 22°C

Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

KAYSERİ °C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, 22°C

Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın, Düzce ve Bolu çevrelerinde sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU °C, 21°C

Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 26°C

Parçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KASTAMONU °C, 21°C

Parçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 22°C

Parçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

RİZE °C, 24°C

Parçalı bulutlu

SAMSUN °C, 26°C

Parçalı bulutlu

TOKAT °C, 25°C

Parçalı bulutlu

TRABZON °C, 23°C

Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, 15°C

Parçalı bulutlu

KARS °C, 14°C

Parçalı bulutlu

MALATYA °C, 20°C

Parçalı bulutlu

Van °C, 14°C

Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 22°C

Parçalı bulutlu

GAZİANTEP °C, 23°C

Parçalı bulutlu

SİİRT °C, 22°C

Parçalı bulutlu

ŞANLIURFA °C, 25°C

Parçalı bulutlu

DENİZDE HAVA

Batı Karadeniz ve Marmara’da kuvvetli fırtına; Kuzey Ege’de fırtına; Güney Ege’de fırtınalı rüzgarlar bekleniyor.

KARA DENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de güney ve güneybatıdan 3 ila 5, doğudan güneydoğudan 3 ila 5, öğle saatlerinde 5 ila 7, öğle saatlerinde 6 ila 8 batıda öğleden sonra ve 9’da kıyıya yakın yerlerde; Doğu Karadeniz’de, doğu ve güneydoğudan kuvvet 4 ila 6, doğu kuzeydoğudan, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, batıda 2,5 ila 3,5 m, yer yer 4,0 m, Görüş: İyi, yağmurda orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: güney ve güneybatıdan 5 ila 7, öğleden sonra 6 ila 8, bazen 9 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0 m, bazen 3, 5 m, Görüş Durumu: İyi, yağmur sırasında ılımlı.

EGE

Hava: Parçalı ve çok bulutlu, İç Ege’de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneybatıdan 5-7, öğleden sonra 6-8; Güney Ege’de güney ve güneybatıdan 4 ila 6, öğleden sonra kuzeyden 5 ila 7, güneyden güneydoğuya doğru dönem boyunca 3 ila 5 kuvvet, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, yer yer 3,0 m, 3 inç öğleden sonra kuzey. 0,5 m, Görüş Mesafesi: İyi, yağmurda orta.

AKDENİZ

Hava: Parçalı ve çok bulutlu, batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de güney ve güneydoğudan, batıda kuzeydoğudan, öğle saatlerinden sonra genel olarak güneybatıdan 3 ila 5; Doğu Akdeniz’de, kuzeyden ve kuzeydoğudan kuvvet 3 ila 5, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi, yağmur sırasında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvette, Dalga: 0,25 ila 0,50 m; Görüş: İyi.

Başa dön tuşu