Güncel

Maden ihracatının yıldızları ödüllendirildi

Mermerin başkenti Afyonkarahisar’da düzenlenen 5. Hayatımız Madencilik Çalıştayının Gala Gecesi’nde düzenlenen “EMİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nde, doğal taşta en çok ihracat yapan Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin 5 üyesi, doğal taş dışı maden sektörleri ise ödüllendirildi.

AFYONKARAHİSAR (İGFA) – Mermerin başkenti Afyonkarahisar’da 9 Kasım’da düzenlenen 5. Hayatımız Madencilik Çalıştayı Gala Gecesi’nde düzenlenen “EMİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nde Ege Maden İhracatçıları Birliği, doğal taşta ilk 5 ihracatçıyı belirledi. doğal taş dışı maden sektörleri. üyesini onurlandırdı.

Ödül töreninde konuşan Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, 2022 yılında 1,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini, ödül alan 10 firmanın bu ihracatın 357 milyon dolarını yaptığını kaydetti.

Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin ihracatının amiral gemisini 767 milyon dolarla doğal taş sektörünün oluşturduğu bilgisini paylaşan Alimoğlu, “Doğal taş dışındaki madenlerimizin ihracatı ise 433 milyon dolardı. Ege maden ihracatımızın yıldızlarını iki ayrı kategoride ödüllendiriyoruz. Türkiye’ye daha fazla döviz kazandırmak amacıyla Çin’deki Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonunu düzenliyoruz. URGE Projemiz ile firmalarımızın ihracat yetkinliklerini kümelenerek artırıyoruz. AMORF Tasarım Yarışması ile mimar ve tasarımcılar ile sektörümüz arasında köprü kuruyor, katma değerli ürün ihracatının önünü açıyoruz. Türkiye Milli Katılım Organizasyonunu ilk kez 2024 yılında Güney Kore’de KOREA BUILD WEEK (KINTEX) Fuarı’nda düzenleyeceğiz. Birçok ticaret heyeti düzenliyoruz. Türk madencilik sektörü 2028 yılı için 10 milyar dolarlık ihracat hedefi belirledi. “Bu hedefe 2 milyar dolar katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Başa dön tuşu