Güncel

BEBKA destekli istihdam garantili mesleki eğitimler tamamlandı

Eskişehir Sanayi Odası ESO Akademi’de eğitimlerini tamamlayan Mekatronik Uzmanları mezun oldu. BEBKA’nın desteğiyle düzenlenen programda, gençlerin profesyonelleşmesi amacıyla Eskişehir’de gerçekleştirilen ücretsiz teknik eğitime katılan ve başarılı olan 22 gence törenle sertifikaları verildi.

ESKİŞEHİR (İGFA) – Sertifika töreninde ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, BEBKA Eskişehir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Dr. Güliz Ünal, Festo Türkiye Eğitim Sistemleri Müdürü Doğan Ercan ve eğitime katılan gençler hazır bulundu.

Sertifika töreninde konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “BEBKA’nın desteğiyle açılışını yaptığımız ESO Akademi’den mezun olan gençlerimizi canı gönülden kutluyorum. Antrenmanlarınıza şevkle, şevkle, yorulmadan devam ederek, kolunuza altın bilezik taktınız. Bu eğitim, birçok katılımcının kariyerini ve geleceğini şekillendirecek önemli bir adımı temsil ediyor. Bu çabanın meyvelerini toplamak için bugün burada olduğunuza eminim. Ülkemizin en önemli sorunlarından biri işsizliktir. Biraz azim göstermeniz gerekiyor. Gelecekte kendi mesleğinizi nasıl yapacağınızı hayal edin. Fırsatlar ülkesinde yaşadığınızı unutmayın. “Bize bu imkanları sağlayan, 100’üncü yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kursiyerlerden herhangi bir kayıp yaşamadan eğitimi tamamladıklarının altını çizen Kesikbaş, “Çok başarılı bir program uyguladık. İnşallah hepinizi Eskişehir’in güzide firmalarında güzel işlere yerleştirecek özel bir etkinlik düzenleyeceğiz. Sizlerin bir meslek sahibi olmanızı ve şirketlerimizin nitelikli personel sorununa katkı sağlamanızı istiyoruz” dedi.

Törende konuşan BEBKA Eskişehir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Dr. Güliz Ünal, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çalışmalarını yürüten Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı olarak, Genç istihdamına büyük önem veriyoruz. Bu amaçla, Eskişehir sanayisinin yetişmiş insan gücü ihtiyacını karşılamayı, iş gücü potansiyelini ortaya çıkararak nitelikli personel yetiştirmeyi, nitelikli personel sayısını artırmak için uygulamalı mesleki eğitim yoluyla istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Eskişehir Sanayi Odası işbirliğiyle yürüttüğümüz, 20 gün süren, 120 saat teorik ve uygulamalı eğitimden oluşan mekatronik programını başarıyla tamamladığınız için sizi tebrik ediyoruz. Bu eğitimler sonrasında kendi iş alanınızda firmanıza ve il sanayisine değerli katkılar sağlayacağınıza yürekten inanıyor, başarılarınızın devamını diliyoruz.” söz konusu.

Başa dön tuşu