Güncel

Atatürk Rotterdam’da anıldı

Atatürk, ölümünün 85’inci yılında Hollanda’nın Rotterdam kentinde Atatürk Caddesi’nde anıldı.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85. yıl dönümünde Hollanda’nın Rotterdam kentinde Atatürk Caddesi’nde 60’a yakın Türk vatandaşı tarafından anıldı.

Altın Lale Vakfı ve Atatürk’ün evi tarafından düzenlenen tören, saat 09.05’te Hollanda’nın farklı şehirlerinden gelen vatandaşların Atatürk ve tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmasıyla başladı. Törene katılanlar daha sonra hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.

Törenin gerçekleştiği Atatürk Caddesi, törene katılanlar tarafından Türk ve Atatürk bayraklarıyla süslendi ve cadde çiçek bahçesine dönüştürüldü.

Buradaki törende konuşan Atatürk Evi sahibi ve Altın Lale Onursal Başkanı Bülent Türker, konuşmasında şunları söyledi: “Atatürk dünyanın her yerinde bir okuldur. Kadınlara verdiği haklar unutulmaz. Bugün 22 ülkede Atatürk’ün heykeli varsa bu ona duyulan sevgi ve saygıdan kaynaklanmaktadır. Atatürk, ölümünün 85’inci yılında tüm dünyada saygıyla anılıyor. Dünyada onun gibi başka bir lider yok. “Onun için yapabileceğimiz en az şey budur” dedi. “Ben Şahin Arabacı’ya, Meral Tokay’a ve organizasyona destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Törene katılanlara daha sonra Bülent Türker’in Atatürk ve Çanakkale Müzesi’ne dönüştürdüğü evinde ikram ikram edildi.

Başa dön tuşu