Güncel

Andımızı Ata’mızın evinin bahçesinde okudular

ADEN Koleji öğrencileri, Selanik’te Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evde Atatürk’ümüzü andı. Selanik’te düzenlenen törenlere yeminimizi yüksek sesle okuyan öğrencilerimiz ADEN Koleji’nin damgasını vurdu.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Yunanistan’ın Selanik kenti her 10 Kasım’da Türkiye’den cumhuriyet ve Atatürk sevdalılarını ağırlıyor.

10 Kasım 1938’de vefatının 85. yıl dönümünde Selanik’e giden ADEN Koleji öğrencileri, Atatürk’ümüzün evinde Yemin, İzmir ve Onuncu Yıl Marşlarımızı okuyarak Atatürk’ümüzü minnet ve minnetle andılar.

Öğrencilere, velilere ve öğretmenlere teşekkür eden ADEN Koleji Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş, “Selanik’te Andımızı okumak, Türk’ün ve Atatürk adını anmak için duruş sergiledik. “Bu duruş Kuvayı Milliye’ye, Çılgın Türklere, Cumhuriyetimizin kurucu kadrosuna minnet ve şükran duruşudur” dedi. 70 talebesiyle birlikte Atamızın evinin bahçesinde Andımızı okuyarak Selanik’teki törenlere damgasını vurdu.

ADEN Koleji öğrencileri, andımızın ardından İzmir ve 10. Yıl Marşlarını okuyarak Atatürk’ün evini ziyaret edenlere, Atatürk’ün kurduğu modern Türkiye’nin bir üyesi olmanın gururunu yaşattılar.

Başa dön tuşu