Güncel

Havaalanlarında yeni dönem!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından geliştirilen ve Kamu Bilişim Ödülü’ne layık görülen Akıllı Siber İstihbarat ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ANKARA (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Akıllı Siber İstihbarat ve Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi kapsamında, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri kapsamında 54 havalimanı yerleşkesi, yerleşke içindeki elektronik cihaz istasyonları, hizmet binaları, ticari alanlar, müştemilat yapıları, Türk Hava Trafik Kontrol Merkezi Karargah kampüsü. “Havalimanı ve bina sınırları dışında bulunan 108 elektronik cihaz istasyonunda kullanılmaya başlandı.”

Yüzde 100 yerli ve Türk mühendisler tarafından geliştirilen projeye ilişkin Uraloğlu, “Akıllı Siber İstihbarat Yazılımı ile siber istihbarat seviyesindeki tehditlerin hızlı bir şekilde analiz edilmesine, daha hızlı önlem alınmasına ve korunmaya olanak sağlıyor. DHMİ’ye ait 54 havalimanımızdaki tüm sistemlerimiz, savunma ve taarruz analiz yöntemleriyle saldırıların önceden tespit edilmesi sonucunda daha korumalı ve güvenli hale getirildi. “DHMİ yönetimini ve mühendislerimizi de geliştirdikleri yerli ve milli çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Bakan Uraloğlu, Coğrafi Tabanlı Dijital Bilgi Platformunun özelliklerine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“DHMİ sorumluluğundaki havalimanlarının iç ve dış ortam envanter verilerinin toplanması, görüntülerinin alınması, sayısallaştırılması, koordinatlarda haritalanması, 3 boyutlu modellenmesi, web, mobil ve masaüstü ortamlarda saklanması ve sunulması, ilgili diğer kurumlarca paylaşılan verilerin entegrasyonunun sağlanması DHMİ bünyesindeki sistem ve kurum ve kuruluşlar. amaçlanmıştı. “DHMİ bünyesinde 54 adet havalimanı yerleşkesi, elektronik cihaz istasyonları, hizmet binaları, ticari alanlar, kampüs içerisinde yer alan müştemilatlar, Türk Hava Trafik Kontrol Merkezi Genel Müdürlük yerleşkesi ve binaları ile havalimanı sınırları dışında yer alan 108 adet elektronik cihaz istasyonu proje kapsamına dahil edilmiştir. “

Başa dön tuşu