Güncel

Mardin’e yeni stadyum için sözleşme imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yatırım programına alınan Mardin Şehir Stadyumu’nun Proje Sözleşmesi imzalandı.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Mardin Şehir Stadyumu, FIFA standartlarına uygun, modern ve yaşayan tesis normlarına uygun olarak tasarlanacak. Stadyumda bireysel spor dallarına yönelik en az 10 antrenman ve eğitim salonu, 15 soyunma odası, toplantı odaları, kapalı tribün, doğal çim zemin ve 500 araç kapasiteli otopark bulunacak. Stadyum projesinin 21 Aralık 2023’te tamamlanması planlanıyor ve ihalesi Ocak 2024’te yapılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Tuncay Akkoyun şunları söyledi; “Burada amaç gençlerimizin ve vatandaşlarımızın spor olanaklarından faydalanmasını sağlayacak yeterli ve güvenli tesisleri hayata geçirmektir. Bu tesisler sayesinde gençlerimizin ve sporcularımızın ulusal ve uluslararası düzeyde büyük başarılara imza atacağını belirten Vali Akkoyun, “Tesislerle başarılarımız artacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Bakanımıza teşekkür ediyorum. Mardin Stadyumu’nu şehrimize kazandırdığı için Gençlik ve Spor Daire Başkanı Dr., Hemşehrimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Osman Aşkın Bak’a, Prof. “Şehrimize hayırlı olsun…” dedi.

Başa dön tuşu