Güncel

Öğrenciler Sakarya’yı Büyükşehirle keşfetti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla düzenlediği gezilere devam ederken, kente yeni gelen turizm öğrencilerine yönelik de keşif gezisi düzenliyor.

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya’ya yeni gelen öğrencilerin şehri tanıması için ‘tanıtım turları’ düzenliyor.

Tanıtım gezisinin son konukları SUBÜ Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencileri oldu. İl Ormanı, Melen Botanik Vadisi, Acarlar Longozu, Sakarya Nehri’nin Karadeniz’le birleştiği yer, Karasu Plajı ve Poyrazlar Gölü’nü gezen öğrenciler, kentin cennet güzelliklerini keşfetti.

Gezinin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile Nehir Çikolata evinde buluşan öğrenciler, çay sohbeti yaptı. Söyleşide turizm öğrencileri adına konuşan birinci sınıf öğrencisi Ayşe Karagülle, “Sakarya’yı yakından tanıma fırsatı bulduk. Doğru şehri seçtiğimizi bir kez daha anladık. Şehrinizi hem Sakarya’nın doğal güzellikleriyle hem de gençlere yönelik yatırımlarıyla çok beğendik. “Büyükşehir Belediyesi’ne minnettarız” dedi.

Başkan Yüce, öğrencilerle çay eşliğinde sohbet ederken, öğrencilerin taleplerini de not aldı. Sakarya’nın doğal güzelliklerinden, gençlere yönelik hizmetlerinden ve sosyal belediyecilik yatırımlarından bahseden Yüce, Sakarya’nın Türkiye’nin en geniş fırsatlara sahip öğrenci şehri olması için çalışmaya, üretmeye ve sosyal yaşam alanlarını zenginleştirmeye devam ettiklerini belirtti.

YÜCE’DEN ‘İNTERNET KARTI’ HEDİYESİ

Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şevki Ulema, Yüce’nin öğrencilere her koşulda ve koşulda destek verdiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımız bu turları her yıl düzenli olarak düzenliyor ve bize her anlamda destek oluyor. “Bu destekten dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Okul müdürü Başkan Yüce’ye plaket takdim ederken, öğrenciler için keyifli bir gün, Başkan Yüce ile hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi. Günün sonunda Başkan Yüce öğrencilere internet paketi içeren kartlar takdim etti.

Başa dön tuşu