Güncel

Bursa İznik’e ‘Çini Mükemmeliyet Merkezi’

Dünyaca ünlü İznik Çinisine hak ettiği değeri kazandırmak amacıyla Çini Mükemmeliyet Merkezi Projesi hayata geçirilecek.

BURSA (İGFA) – Dünya çapında cami, hamam, medrese, saray ve onlarca değerli yapıyı süsleyen İznik Çinisi, 17. ve 18. yüzyıllarda tamamen durma noktasına gelmiş ve 1990’lı yıllardan itibaren yeniden canlanmaya başlamıştır.

İznik Çini Coğrafya Tescil Belgesi’ne sahip olan İznik Belediyesi, bu mekanizmayı çalıştırarak standartlar oluşturmak amacıyla Çini Mükemmeliyet Merkezi projesini hazırlamıştı. Bu merkezde bilimsel çalışmalar, üretim tesisi, eğitim ve showroom gibi alanlarda İznik Çinisine değer katacak çalışmalar gerçekleştirilecek.

İznik Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, projenin uygulama alanını belediyeye tahsis edilen eski cezaevi alanı olarak belirlediklerini belirterek, “Bu merkez hayata geçtiğinde İznik Çinisi mevcut haline değer katacak” dedi. değer. Coğrafi İşaret mekanizması bu merkezle çalışacak. “Dünyaca ünlü ülkemizin tanıtım elçisi olarak hizmet veren İznik Çinisi, Mükemmeliyet Merkezi’nde yapılacak bilimsel çalışma ve ortaya çıkacak üretimlerle bir standarda ulaşacaktır.”

Başa dön tuşu