Güncel

Bursa İnegöl’de de saat 9.05’te hayat durdu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85’inci yılında yurt genelinde olduğu gibi İnegöl’de de düzenlenen törenlerle anıldı.

BURSA (İGFA) – Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938’de ölümünün 85. yıl dönümünde ülke genelinde düzenlenen törenlerle anıldı. İnegöl’de düzenlenen törenler; İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Alagöz, siyasi parti başkan ve yöneticileri, kurum yöneticileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

İlk tören sabah 08.45’te Atatürk anıtı önünde yapıldı. Saat 08.50’de ise Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri anıta sunuldu. Saat 09.05’te sirenler eşliğinde Atatürk için iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söylendi. Sirenler çalarken, etrafta dolaşan araçların sürücüleri, vatandaşlar, yayalar, yaşlılar ve çalışanlar bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Anıt önündeki tören İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

TÖRENLER BEŞİNCİ DÖNEM KÜLTÜR MERKEZİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Programın ikinci bölümü Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi organizasyonuyla İnegöl Belediyesi Beşinci Sezon Kültür ve Sanat Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü Ziyaddin Çiftçi, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından ilçe genelinde düzenlenen Atatürk temalı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Daha sonra günün anlam ve önemini anlatan şiirler ve oratoryo dinletileriyle devam etti.

Başa dön tuşu