Güncel

4,1 milyar TL’lik Aile Destek ödemeleri yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugünden itibaren hesaplara yatıracaklarını belirterek, bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplam 4,1 milyar TL ödeme yapacaklarını açıkladı.

ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şu anda uygulanan en kapsamlı sosyal yardım uygulaması olan Türkiye Aile Destek Programı’nda şu ana kadar hanelere toplam 56,3 milyar TL destek sağladıklarını belirtti.

Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı’na, düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra herhangi bir dezavantajı olmaması nedeniyle düzenli sosyal yardım alamayan haneleri de sadece gelir kriteri bazında dahil ettiklerini belirterek, şöyle konuştu: Sosyal refah paylaşımını ön planda tutan bakış açısı, arz odaklı güçlü sosyal yardımlar sistemi kararlı ve etkin bir şekilde yürütüyoruz. “Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelere her ay düzenli destek sağladıklarını kaydeden Bakan Göktaş, “İhtiyacı olan hanelerimize verdiğimiz desteklerle destek olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplarımıza yatırıyoruz. “Bu ay ihtiyaç sahibi hanelerimize toplam 4,1 milyar TL ödeyeceğiz” dedi.

Bakan Göktaş, destekten yararlanan hanelere çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık Çocuk Nafakasının yanı sıra Elektrik Tüketim Desteği de sağladıklarını belirtti.

Başa dön tuşu