Güncel

AK Parti’de yerel seçimler için adaylık başvuruları başladı

AK Parti Bingöl Seçim İşleri Başkanı Avukat Zehra Korkut, yerel seçim başvurularının başladığını duyurdu.

Bingöl Güncel TV / BİNGÖL (IGFA) – Belediye Başkanlığı için son başvuru tarihinin 17 Kasım, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri için ise 3 Aralık olarak belirlendiğini anlatan Korkut, memur ve mevzuatta belirtilen diğer kişilerin istifalarının da 2020 yılı sonuna kadar tamamlanması gerektiğini ifade etti. Yüksek Seçim Kurulu kararına göre 1 Aralık’taki çalışma saatleri.

Korkut, AK Parti’den İl Belediye Başkanı veya İlçe ve Belde Belediye Başkanlığına aday olmak isteyenlerin en geç 17 Kasım’a kadar istifa ederek başvurularını tamamlamaları gerektiğini vurguladı.

Adaylık için ön başvuruların internet üzerinden yapılacağını belirten Korkut, başvuruların kesinleşebilmesi için adayların bizzat ilgili organizasyon birimine gelerek sistemde doldurdukları formun çıktısını imzalamaları gerektiğini söyledi.

Başvurularda istenen belgeler arasında arşivlenmiş adli sicil belgesi, diploma, askerlik durumu, bağış makbuzu ve istifa mektubu fotokopisi yer alıyor. Ayrıca engelli adaylardan sağlık raporu fotokopisi istenmektedir. Bağışlar AFAD’a yapılacak ve bağışlar insani yardım olarak Gazze’ye gönderilecek.

İl belediye başkanlarına 30 bin TL, ilçe belediye başkanlarına 20 bin TL, belde belediye başkanlarına 10 bin TL, il genel ve belediye meclis üyelerine 5 bin TL bağış ücreti, AFAD hesabına, TC, adı, soyadı, doğum tarihi ve adaylık ili. veya ilçe yazarak. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından İl ve İlçe Belediye Teşkilatı eğilim anketi, Genel Müdürlük yetkililerinin katılımıyla 19 Kasım’da online olarak gerçekleştirilecek. Parti yetkilileri sürecin partilerine, illerine ve ülkelerine hayırlı olmasını dileyerek adaylara başarılar dilediler.

Başa dön tuşu