Güncel

Konya Selçuklu’da Başkan Pekyatırmacı gençlerle buluştu

Konya’da Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırcı, Selçuklu Gençlik Meclisi’nin düzenlediği “Gençlik Buluşması” adlı programda Yeni Nesil Kent Kütüphanesi’nde üniversite öğrencileriyle sohbet etti.

KONYA (İGFA) – Gençlerin fikirlerine değer veren ve fırsat buldukça onlarla buluşmaya özen gösteren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırcı, Selçuklu Gençlik Meclisi’nin düzenlediği “Gençlik Buluşması” adlı söyleşi programında üniversite öğrencileriyle buluştu. Başkan Pekyatırcı, gençlere yönelik projeler üreterek onlara güzel fırsatlar sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Selçuklu Belediyesi tarafından öğrencilerin kullanımına açılan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen söyleşide dünyadaki gelişmeler, ülke gündemi ve öğrencilerin merak ettiği konular ele alındı.

Üniversite eğitimi için Konya’ya gelen öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyaşmacı, bu yıl okulların açılmasıyla birlikte başvuruları da online olarak aldıklarını belirterek, “Üniversitede örgün eğitim gören arkadaşlarımız İstenilen belgeleri sisteme yükleyerek başvurularını gerçekleştirdiler. Şu anda 20 binin üzerinde genç arkadaşımız eğitim desteği için bize başvurdu. Arkadaşlarımız bize gelen tüm başvuruları tek tek kontrol ediyor. “Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra ödemeleri güz yarıyılı ve bahar yarıyılı olmak üzere iki dönemde yapacağız” dedi.

“FİLİSTİN’DEKİ ZULÜMLER DURDURULMALIDIR”

İsrail’in son dönemde Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği katliamlara değinen Başkan Pekyatırcı, “Tüm dünyayı ve tüm insanlığı olumsuz etkileyen bir süreç yaşıyoruz. İsrail’in Filistin’in Gazze bölgesinde gerçekleştirdiği katliamı ve soykırımı maalesef 7 Ekim’den bu yana her gün çaresizce izliyoruz. Ben burada Müslüman, Hıristiyan, Yahudi ayrımı yapmıyorum. Ne yazık ki burada insanlık ölüyor. Ne yazık ki burada vicdan ortadan kayboluyor. Çünkü burada tam anlamıyla bir katliam var, tam anlamıyla bir soykırım var ve dünyanın gözü önünde yaşanıyor. İsrail devletini bir kez daha kınamak istiyorum. Bu vahşete bir an önce son verilmeli, bu katliam durdurulmalı. Bu anlamda tüm devletlerin sorumluluğu vardır. Bütün milletlerin sorumluluğu var. Elbette başta Birleşmiş Milletler olmak üzere dünyadaki hem insan hakları hem de özgürlükler konusunda faaliyet gösteren tüm kurumların sorumluluğu var. İnisiyatif alıp bu katliamı durdurmaları gerekiyor. Bu noktada bir çağrı yapıyoruz. Pazartesi günü Selçuklu Belediyemizin meclis toplantısı vardı. Orada AK Parti Milliyetçi Hareket Partisi ve İyi Parti grupları adına da bir bildiri yayınladık. Burada bu zulmün durdurulması gerektiğini ifade ettik. Türkiye bu konuda başından beri üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışıyor. Dünyanın her yerindeki ülkelerle, Birleşmiş Milletlerle, Avrupa İnsan Hakları Örgütüyle görüşmeler yapılıyor. Cumhurbaşkanımız her zaman dünyanın beşten büyük olduğunu söylüyor. Maalesef Birleşmiş Milletler’de, tüm kararların, veto hakkına sahip bir Birleşmiş Milletler üyesinin olumsuz görüşünden etkilendiği bir yapı var. Bu yapının da mutlaka değişmesi gerekiyor. Ancak son dönemde tüm büyükşehirlerde gösteriler yapılıyor, yüzbinlerce insan bir araya gelerek savaşın durdurulmasını ve İsrail Devleti’nin Gazze’den çekilmesini talep ediyor. Parlamento binalarında gösteriler, yürüyüşler, gösteriler yapılıyor. Dünyanın her yerinde insanlığın vicdan hareketi geçti. Bu zulmün bir an önce son bulmasını diliyoruz. “Umuyoruz ve katil İsrail devletini bir kez daha kınıyoruz” dedi.

Programın sonunda Başkan Pekyatırcı üniversite öğrencileriyle selfie çektirdi.

Başa dön tuşu