Güncel

Balonlar Filistinli çocuklar için

Mardin’de çocuklar, İsrail’in Gazze saldırılarında hayatını kaybeden 4 bin 324 Filistinli için yüzlerce balonu gökyüzüne bıraktı.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre İsrail’in saldırılarında 4 bin 324’ü çocuk, 2 bin 823’ü kadın olmak üzere 10 bin 569 Filistinli öldürüldü, en az 26 bin 475 kişi de yaralandı.
Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İsrail’in Gazze saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli çocuklar için 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda etkinlik düzenledi.

Etkinliğe Mardin Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan, öğretmenler, okul yöneticileri ve ilkokul öğrencileri katıldı. Öğrenciler, “Gazzeli küçük çocuklar analarının kollarında büyüsün” ve “Gazze’de çocuklar ölmesin” yazılı pankartlar taşıyarak şiirler okudular.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İsrail’in Filistin’de zulüm yaptığını ve Filistinlilerin üzerine tonlarca bomba yağdırıldığını söyledi. Türkiye’de bu zulmün kamuoyuna duyurulması için çaba gösterildiğini kaydeden Demir, şöyle konuştu: “Çocukları, kadınları öldürüyorlar. Camileri, kiliseleri bombalıyorlar. Dünyanın en büyük barbar hareketiyle karşı karşıyayız. Gazze’de çocukların ve masumların ölmemesi için mücadele ediyoruz. “Müdürlük olarak kantinlerimizde ve sosyal tesislerimizde bu zalimlere ait yiyecekleri boykot etme kararı aldık.”

Konuşmanın ardından çocuklar, Filistin bayrağının renklerinde siyah, beyaz, kırmızı ve yeşil balonları gökyüzüne bıraktı.

Başa dön tuşu