Güncel

Beyaz balonlar Filistin için İzmir semalarında

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin yaklaşık 200 yabancı öğrencisi DEÜ Rektörlüğü önünde bir araya gelerek Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar’ı ziyaret etti ve barışı simgeleyen beyaz balonları gökyüzüne uçurdu.

İZMİR (İGFA) – Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) öğrenim gören yaklaşık 200 yabancı öğrenci, ‘barışlı bir gelecek’ taleplerini paylaşmak üzere DEÜ Rektörlüğü’nü ziyaret etti. Alsancak’ta DEÜ Rektörlük binası önünde Rektör Prof. Nükhet Hotar ile bir araya gelen Dr. Öğrenciler, barış ve dayanışmayı vurgulayan pankartlar taşıdı.

DEÜ Dil Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (DEDAM) Türkçe yeterlilik eğitimi alan öğrenciler, etkinlik sonunda barışı simgeleyen beyaz balonları gökyüzüne uçurdu. Toplantıda öğrencilere seslenen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Dünya gençliğinin buluşması niteliğindeki bugünkü etkinlikte, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırılarını bir kez daha açıkça kınıyoruz; “İnsan haklarının önemini vurguladık ve başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası toplumu derhal sorumluluklarını yerine getirmeye davet ettik” dedi.

DEÜ’nün eğitim ve öğretim kalitesi, araştırma geliştirme faaliyetleri ve sosyal sorumluluk alanında üstlendiği öncü rollerle dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Rektör Hotar, konuşmasında hayatını kaybedenlerin sayısının arttığını hatırlattı. İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırılarının sayısı 10 bini aştı.

Rektör Hotar, “İsrail’in 7 Ekim ve daha öncesinde Filistin coğrafyasında sistematik olarak gerçekleştirdiği katliamlar artık kontrolden çıkmıştır. Binlerce çocuk bu dünyadan alındı, yetim ve vatansız kaldı. İsrail; Bir aydır büyük bir vahşetle, tüm uluslararası anlaşmaları ve evrensel insan haklarını hiçe sayarak gerçekleştirdiği saldırılarda sivil yerleşimleri, hastaneleri, okulları, cami ve kiliseleri hedef almaya devam ediyor. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak Filistin halkının acısını yüreğimizde hissediyoruz. “İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırılarını insan haklarına ve uluslararası hukuka saygıdan dolayı bir kez daha güçlü bir şekilde kınıyoruz” dedi.

GÖKYÜZÜNE BEYAZ BALONLAR SALDIRILDI

Açıklamalarına devam eden Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, şunları söyledi:

“Üniversitemizin uluslararasılaşma hedeflerine de destek veren toplantıda, vicdanlarımızı yaralayan katliamların son bulması, adaletin ve adaletin tesisi için barışın sembolü ‘beyaz’ balonları öğrencilerimizle birlikte gökyüzüne uçurduk. Barış içinde yaşadığımız bir dünyaya olan özlemimiz için. Etkinliğe katkılarından dolayı DEDAM öğretmenlerimize ve duyarlılıklarından dolayı tüm öğrencilerimize teşekkür eder, kariyer ve mesleki yolculuklarında başarılar dileriz. Unutmayalım ki dünya çapında genç beyinlerin buluştuğu üniversiteler sadece bilgi üreten yerler değil; Aynı zamanda hoşgörü tohumlarının ekildiği, barış filizlerinin yeşerdiği yerlerdir. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak bu amaca uygun verimli bir zemin oluşturmaya çalışarak faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Başa dön tuşu