Güncel

Konya Büyükşehir’den eş zamanlı ‘vana’ operasyonu

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, şehir şebeke suyunda büyük çaplı su kesintilerinin önlenmesi amacıyla şehir genelinde eski vanaları yenileriyle değiştiriyor.

KONYA (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün sağlıklı ve sürdürülebilir altyapı yatırımlarını kamuoyuna yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, Türkiye’nin en büyük metropollerine sahip olan Konya’da yaşam standardını daha da yükseltmek için 7/24 hizmet sunduklarını söyledi. Metropol kentler arasındaki coğrafya.

Altyapı iyileştirme çalışmalarının gelecekte yaşanabilecek olası olumsuzluklar öngörülerek planlandığını kaydeden Başkan Altay, “İçme suyu temini amaçlı yeni şebekelerin döşenmesi çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda şebekeleri, vanaları da değiştiriyoruz. ve ekonomik ömrünü yenileriyle tamamlamış vantuzlardır. Bu amaçla KOSKİ ekiplerimiz dün gece saatlerinde Fatih Işıklar ve Mehmet Akif mahalleleri ile Demiryolları ve Malas caddelerinde eş zamanlı vana değiştirme operasyonu gerçekleştirdi. 13 farklı noktada 14 farklı ekip ve 95 personelin çalıştığı çalışma, kullanım ömrü dolan vana ve vantuzların değiştirilmesiyle tamamlandı. Kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlamaya yönelik bu çalışmalarımız diğer mahallemizde de devam edecek” dedi.

Yaklaşık 12 saat süren ve 20 bin aboneyi etkileyen çalışmalarda; Çeşitli çap ve boyutlarda 2 adet kelebek vana, 2 adet vantuz, 2 adet vana menholü, 1 adet savak menhol ve 14 adet elastomer sürgülü vana yenileri ile değiştirildi.

Başa dön tuşu