Güncel

Amatör denizciliğe yoğun ilgi… 6 ayda 18 bine yakın kişi sertifikalandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 19 ildeki 62 yelken kulübü aracılığıyla yürütülen ‘Uygulamalı Amatör Yelkenci Eğitimi’ne 17 bin 755 başvuru yapıldı. 6 ayda 17 bin 672 kişi sertifika aldı.

ANKARA (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Yelken Federasyonu ile Denizcilik Genel Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen Amatör Denizcilik Uygulama Eğitimleri’nin büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Bakan Uraloğlu, en çok başvurunun 9 bin 768 kişiyle Marmara Bölgesi’ne yapıldığını belirterek, vatandaşlarımızın yoğun ilgisi nedeniyle uygulama eğitim merkezlerinin sayısının ve kapsadıkları alanın her geçen gün arttığını kaydetti. 44 kulüple başlayan uygulama eğitimlerini geçtiğimiz dönemde 62 kulübe çıkardı.

Mayıs-ekim ayları arasında 17 bin 755 kişinin uygulamalı eğitime başvurduğunu, bunlardan 17 bin 672 kişinin sertifika almaya hak kazandığını belirten Bakan Uraloğlu, amatör denizcilik eğitiminin içeriğine ilişkin şunları kaydetti:

“Bu kapsamda Türkiye Yelken Federasyonu iş birliğiyle 10 saatlik teorik online eğitime açık denizde 4 saatlik uygulamalı yüz yüze eğitim de eklenerek, alınan uygulamalı eğitimlerle vatandaşlarımız teknelerle tanıştı. ve deniz. Şişme bot, dıştan takma motorlu tekne ve yelkenli teknelerde eğitim verilmektedir. Eğitim tamamlandıktan sonra sınava yönlendirilirler ve sınavı geçenler, kart basımı yapılan en yakın Liman Başkanlıklarından belgelerini alabilir veya e-posta yoluyla aldıkları doğrulanabilir barkodlu çıktı ile özel teknelerini kullanabilirler. Devlet. “Bu eğitimlerle tohumlarını attığımız denizci ulus hedefinin daha da güçlenmesini sağlamaya çalışıyoruz.”

ÖZEL TEKNE ÜRETİMİNE DE KATKI SAĞLAYACAK

Bakan Uraloğlu, proje kapsamında hedeflenen denizcilik kültürünün yaygınlaştırılmasının, özel tekne üretimine de katkı sağladığını vurguladı.

Söz konusu katkının artarak devam edeceğine inandığını kaydeden Bakan Uraloğlu, “Proje süresi boyunca özel tekne sayısı pandemi koşullarına rağmen artarak 120 bini aştı. Bu büyümeden deniz turizminin de olumlu etkilenmesi kaçınılmazdır” dedi.

Başa dön tuşu