Güncel

AÜB’den 2. Ar-Ge Proje Pazarı düzenlendi

Dönem Başkanlığını Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. “Ar-Ge Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Günleri” etkinliği düzenlendi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte; Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, ERÜ Rektörü ve AÜB Dönem Başkanı Prof. Dr. Fatih Altun, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Hakkı Turabi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Evren Yaşar, AÜB üyesi üniversitelerin Rektör Yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, etkinliğin önemine dikkat çekti.

Güçlü olmanın en önemli amacının bilim ve teknoloji olduğunun altını çizen Prof. Dr. Mandal, “Şu anda önemli olan, insanlık ve gelecek için daha adil bir dünya yaratmak için bilime ihtiyaç duyulmasıdır. Dolayısıyla bize duyulan ihtiyaç çok daha farklı ve anlamlıdır. Ama bu burada da geçerli, yıllardır söylediğimiz bir kavram bu. Geleceği Bilim ve Teknoloji ile inşa etmenin amacı. “Sadece ‘ne’ kavramının yanı sıra ‘neden’ ve ‘neden’ kavramı hakkında konuşabiliyoruz ve bu, ister akademi tarafında ister öğrenciler tarafında en kolay konuşabileceğimiz ve üzerinde anlaşabileceğimiz kavramdır. ancak bu konuda anlaşacağımız başlık bilim ve teknoloji eksenindedir” dedi.

ERÜ Rektörü ve AÜB Dönem Başkanı Prof. Dr. Fatih Altun, konuşmasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne ev sahipliği yaptığı için teşekkür etti.

AÜB’ün faaliyetleri hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Altun, şunları kaydetti: “Anadolu Üniversiteler Birliği olarak ilk etapta 9 üniversiteyle başladık ve şu anda 15 üniversiteyle birlikte çalışıyoruz. Rektörler olarak Ar-Ge faaliyetlerinde aynı konularda üst düzey araştırmaların belirli bir denetim ve kontrol altında yapılmasını sağlamak için sürekli olarak birlikte çalışmaya çalışıyoruz. “Bunları yapmaktaki tek amacımız ülkemizin sahip olduğu kaynakları etkin bir şekilde kullanmaktır.”

AÜB olarak üniversite tanıtım ve tercih günleri de düzenlediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Altun, “Öğrencilerimizin mesleklerini doğru seçmelerine, onlara anlattığımız üniversitelerimiz ve fakültelerimiz aracılığıyla değil, destek olmaya çalışıyoruz. tesadüfen bir mesleği ezberlemek. Buradaki yegane amacımız, ülkemizin Ar-Ge boyutunda ulusal ve uluslararası çalışmalarda gösterdiği çabaların herkes tarafından bilinmesidir. Amacımız bunlara büyük katkı sağlamak. Çünkü önümüzdeki süreçlerde birlikte yürüteceğimiz Ar-Ge ve faaliyetlerde ülkemize çok değerli katkılar sağlayacağımızı düşünüyorum” dedi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz ise konuşmasında etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

İki gün süren etkinlik hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Yılmaz, “Geleceğin lider ve uzmanlarını yetiştirmek amacıyla üniversitelerimizin eğitim ve öğretim olanaklarını tanıtmak amacıyla üniversite tanıtım günleri düzenleniyor. Burada potansiyel öğrencilerimizin üniversitemizi tanımalarına olanak sağlıyoruz. “Bu düşüncelerle sanayiciler, üniversiteler, Ar-Ge kurumları, teknopark çalışanları ve bilim insanları arasındaki iletişimi artıracak etkinliğimizin başarılı sonuçlar vereceğine inanıyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Panelde Petlas Ar-Ge Müdürü Fatih Onat ve Şık Makas İşletme Direktörü Derya Mutlu Bedavalar sunum yaptı. Plaket takdim töreninin ardından proje poster alanı açılarak projeler davetliler tarafından incelendi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile ERÜ Rektörü ve AÜB Dönem Başkanı Prof. Dr. Fatih Altun, etkinlikte tüm stantları tek tek gezerek bilgi aldı.

AÜB üyeleri Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sivas’tır. Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitelerinin katıldığı etkinlik bugün sona erecek.

Başa dön tuşu