Güncel

Asırlık fotoğraflar bulundu, proje değişti

Samsun Ticaret Merkezi Projesi’nde asırlık fotoğrafın bulunmasıyla proje tasarımı değişti. Tıpkı eskisi gibi hazırlanacak projeyle ticaretin kalbi burada atacak.

SAMSUN (İGFA) – Samsun Büyükşehir Belediyesi Ticaret Merkezi Projesi’nin inşaatı hızla devam ederken, proje hazırlık sürecinde bölgenin tarihi dokusunun korunmasına öncelik verildi. Arşivler taranarak mevcut bölgedeki tarihi çarşının bir asır önce çekilmiş fotoğraflarına rastlandı. Fotoğraflar ışığında tarihi dokuya uygun bir proje hazırlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Asırlık fotoğrafları bulduk, projesini hazırladık ve bugün tarihi çarşının bulunduğu alanı yeniden ticaret merkezine dönüştürüyoruz.”

Samsun’da ticaretin en hareketli lokasyonlarından Saathane Meydanı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen büyük dönüşüm projesi hız kesmeden devam ediyor.
Bölgedeki tarihi dokuyu öne çıkarmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, projeyi hazırlarken tarihi kaynakları referans aldı. Mevcut tarihi dokuya uygun olarak hazırlanan yeni Ticaret Merkezi projesinin inşaatı, arşivler taranarak 1 asır önce çekilen fotoğraflarda çarşının bulunduğu alanda devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 katlı belediye hizmet binasının yıkılmasının ardından yapımına başlanan Ticaret Merkezi inşaatında yüzde 20 fiziki tamamlanma sağlandı. Tarihi ve turistik bir çarşı olacak Ticaret Merkezi Projesinde 2 katlı 19 mağaza, 5 restoran ve 206 araçlık otoparkın yer alacağı belirtildi. Hayata geçirilen proje ile bölgenin asırlık dokusunun ve ticari kültürünün yapılan dokunuşlarla yaşatılması, korunarak gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor.

‘TARİHİ DOKUYA UYGUN TİCARET MERKEZİ’
Proje hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bu alanda Büyükşehir Belediyemizin hizmet binası vardı. Tarihi fotoğraflara baktığımızda çok eskiden bu bölgede 2 katlı bir çarşının bulunduğunu görüyoruz. Bulduğumuz fotoğraflar ışığında Saathane Meydanı’nı tarihsel dönüşüm kapsamında eski mimarisine uygun olarak yeniden projelendirdik. “Mevcut çok katlı binayı yıkarak yeni projenin inşaatına başladık. Asırlık fotoğrafları bulduk, projesini hazırladık ve bugün tarihi çarşının bulunduğu alanı yeniden ticaret merkezine dönüştürüyoruz.” dedi.

‘TİCARETİN KALBİNİN ATTIĞI YERLERDEN BİRİ’

Saathane Meydanı’nın şehirde ticaretin kalbinin attığı yerlerden biri olduğunu belirten Başkan Demir, “Saathane Meydanı projemiz şehrimiz için çok önemli. Çalışmalar hızla ilerliyor. Burada büyük bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Halkımızın tarihin havasını solumasını sağlayacak, hem geçmişin hem de günümüzün modern mimari anlayışını yansıtacak, şehrin turizmine katkı sağlayacak bir projeyi şehrimize kazandırıyoruz. Şimdiden hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başa dön tuşu