Güncel

Bakan Tunç: Adaleti esas yönetimi kararlılıkla sürdüreceğiz

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dikmen Hâkimevi’nde gerçekleştirilen İnsan Hakları Kurumları Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 90’lı yıllarda kamu otoritesi tarafından hak ve özgürlüklerin ağır bir şekilde ihlal edildiği, toplumun çoğunluğunun haksızlığa uğradığı bir dönemden geçtiğini söyledi. marjinalleştirilmiş.

ANKARA (İGFA) – Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “İnsan odaklı, adaleti esas alan yönetim anlayışı doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” söz konusu.

Geçmişte Türk siyasi hayatının darbeler, muhtıralar ve antidemokratik uygulamalarla sekteye uğradığını belirten Bakan Tunç, 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat tarihlerinde milletin çok ağır insan hakları ihlallerine maruz kaldığını ifade etti. 2000’li yılların başında konuşan Tunç, “21 yıl önce başlayan insan odaklı yönetim anlayışıyla Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeni bir dönemin kapılarını açtı. “Bu dönemde sivilleşme, demokratikleşme ve hukukun üstünlüğü alanlarında sessiz devrimci adımlar atıldı.” değerlendirmesini yaptı.

Bakan Tunç, Türkiye’nin AK Parti iktidarındaki vesayet zihniyetini ortadan kaldırma mücadelesinde başarılı olduğunu, bu dönemde muhtıracılara, darbecilere ve milli irade düşmanlarına fırsat verilmediğini, genişlemeye yönelik pek çok hedefin bulunduğunu belirtti. 2002 yılından bu yana temel insan hakları ve özgürlükleri ve yüksek standart demokrasi gerçekleştirildi. Neler yaşadıklarını vurguladı.

DEMOKRATİKLEŞME ADIMLARI ATTIK

Tunç, Anayasa’da yapılan değişikliklerle kadın haklarından çocuk haklarına kadar temel hak ve özgürlükleri güçlendiren ve genişleten reformları milletin onayıyla hayata geçirdiklerini belirtti.

AK Parti’nin temel hak ve özgürlüklerin güçlendirilmesine yönelik yaptığı düzenlemeleri anlatan Bakan Tunç, “Devlet Güvenlik Mahkemelerinin kaldırılmasından Milli Güvenlik Kurulu’nun sivilleştirilmesine, askeri yargının kaldırılmasından Anayasa Anayasasının kaldırılmasına kadar” dedi. Sıkıyönetim ilanına imkan veren madde, darbecilerin yargılanmasını engelleyen Anayasa’nın geçici 15. maddesinin kaldırılmasına olanak tanıyor.” Önemli reformlara imza attık. Anayasamızda hukukun üstünlüğü ilkesini güçlendiren, Hakimler ve Savcılar Kurulu ile Anayasa Mahkememizin yapısını daha demokratik hale getiren düzenlemeleri milletimizin onayıyla hayata geçirdik. “Damgalanmama hakkı, işkenceye sıfır tolerans, düşünce ve ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, soruşturma ve kovuşturma aşamasında uzun gözaltı sürelerinin sınırlandırılması gibi birçok demokratikleşme adımını attık ve atmaya da devam ediyoruz. ” dedi.

Bakan Tunç, reform iradelerini sürdürdüklerini belirterek, “Adalet odaklı, insan odaklı yönetim anlayışı doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” söz konusu.

Tunç, gerek mevzuatta yaptığımız değişikliklerle gerekse uygulamada attığımız adımlarla bugüne kadar belgede yer alan pek çok faaliyeti hayata geçirdiklerini söyledi.

Başa dön tuşu