Güncel

TOKİ’nin konut teslimleri ay sonuna kadar sürecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ’nin inşa ettiği 1779 sosyal evin hak sahiplerine teslim edilmeye başlandığını duyurdu. Bakan Özhaseki, “Evlerin teslimleri Kasım ayı sonuna kadar devam edecek” dedi. söz konusu.

ANKARA (İGFA) – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla milyonlarca vatandaşın ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda TOKİ tarafından inşaatı tamamlanan 1779 konut hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Yüzbinlerce insana sağlam, güvenli ve iklim dostu yeni konutlara kavuşan TOKİ, farklı illerde yapımına başladığı 1.779 konutun inşaatını tamamladı.

Bu kapsamda Aksaray Sultanhanı 3. Etap’ta 158, Çorum Merkez Kuruçay’da 743, Denizli Baklan’da 94, Erzurum Aziziye Gezköy Mahallesi’nde 299 1013 Konut Projesi, Karaman Merkez Kırbağı Mahallesi’nde 317, Kars Sarıkamış 3. Etap’ta 206, Kırşehir TOKİ tamamlandı. Mucur’da 253, Konya Akören 3. Etap’ta 219 ve Konya Yalıhüyük’te 59 olmak üzere toplam 1.779 konutun inşaatı tamamlanmış olup, anahtar teslimine başlanmıştır.

16 Ekim’de hak sahiplerine verilmeye başlanan konutların teslimlerinin Kasım ayı sonuna kadar devam edeceği öğrenildi.

Vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ettiklerini belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bakanlık olarak bir yandan afet bölgesindeki şehirlerimizi canlandırırken diğer yandan da altyapıyı yeniliyoruz. Bir yandan kentsel dönüşümle ülkemizin yapı stokunu geliştirirken, bir yandan da sosyal konut projelerimizle vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya devam ediyoruz. Bu anlamda ülke genelinde devam eden sosyal konut projelerimizden 1779 tanesinin inşaatını tamamladık. Ekim ayı itibarıyla anahtar teslimine başladığımız konutlarımızı Kasım ayı sonuna kadar teslim edeceğiz. “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güvenli, iklim dostu ve sıfır atıkla uyumlu konut ve işyerlerini ülkemize kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Başa dön tuşu