Güncel

Kütahya’da Gözüm Şeyh Sultan Tekkesi’ne önemli protokol

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesi tarafından restitüsyon ve restorasyon çalışmaları devam eden şehrimizin manevi değerlerinden Gözüm Şeyh Sultan Tekkesi ve Türbesi için önemli bir iş birliği protokolü imzaladığını duyurdu.

KÜTAHYA (İGFA) – Tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla fark yaratan Kütahya Belediyesi, restitüsyon ve restorasyon çalışmalarını tamamlayarak geçtiğimiz ay hizmete açılan Gözüm Şeyh Sultan Tekkesi ve Türbesi için önemli bir işbirliği protokolüne imza attı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Değerli hemşerilerimiz, Kütahya Belediyemiz tarafından geçtiğimiz ay restore edilerek hizmete açılan Gözüm Şeyh Sultan Tekkesi ve Türbesi şehrimize kazandırılacak ve Manevi ve kültürel mirasımızın korunması, eserlerin gelecek nesillere aktarılması ve benzer çalışmalara katkı sağlanması amacıyla söz konusu tekke ve türbe Karınca’ya nakledilecektir. Hareketin Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından başlatılmasına ilişkin iş birliği protokolümüzü imzaladık. Her iki tarafa da hayırlı olsun. Manevi iklimi yaşatmak, kollamak ve korumak adına bu göreve talip olan derneğimizin yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren katkı sağlayacak herkese Dernek Başkanımız Deniz Kaçmaz şahsında şükranlarımızı sunuyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Karınca Hareketi Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Deniz Kaçmaz, Başkan Işık’a teşekkür ederek, “Burası orijinal haliyle gelişmeye, manevi iklimi geliştirmeye devam edecek. Bunu kültürel çalışmalarla sağlamaya çalışacağız. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Başa dön tuşu