Güncel

Düzce’de çocuk parkının göbeğine baz istasyonu!

Düzce’de 23 Nisan çocuk oyun alanına baz istasyonu kuruldu. Mahalle sakinleri çocuklarını bu parka göndermekten çekiniyor.

Sefer DEMİR / DÜZCE (İGFA) – Belediyeden alınan izinle GSM firmaları tarafından kurulduğu belirtilen baz istasyonu çevrede yaşayan vatandaşlarda rahatsızlık yaratırken, birçok aile de çocuklarını bu oyun alanına göndermekten çekiniyor.

Mahalle sakinleri, etrafı tel çitle çevrilen ve yaklaşmanın son derece tehlikeli olduğuna dair uyarı levhalarının bulunduğu baz istasyonunun neden çocuk oyun alanına yerleştirildiğini anlayamadıklarını söyledi.

Uyarı ve yasaklara rağmen çocukların yine de parka gittiğini belirten veliler, ya baz istasyonunun ya da çocuk oyun alanının buradan kaldırılmasını istedi.

Bu konuya ilişkin yönetmelikte açıkça “Elektronik Haberleşme Cihazlarından Kaynaklanan Elektromanyetik Alan Şiddetinin Uluslararası Standartlara Göre Maruz Kalma Sınır Değerlerinin Belirlenmesi, Kontrolü ve Denetlenmesi Hakkında Yönetmelik’in 6. maddesinde park ve çocuk oyun alanları yakınlarına baz istasyonları kurulamayacağı belirtilmektedir. oyun alanları.”

Başa dön tuşu