Güncel

Haydar Aliyev anısına Kayseri’de sempozyum

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Haydar Aliyev’in Tek Millet, İki Devlet Vizyonu ve Kafkasya’da Yeni İşbirliğine Doğru” konulu sempozyuma, Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili ile birlikte katıldı. Hulusi Akar ve Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Erciyes Üniversitesi ve Azerbaycan Diller Üniversitesi işbirliğiyle Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesinde “Haydar Aliyev’in Tek Millet, İki Devlet Vizyonu ve Kafkasya’da Yeni İşbirliklerine Doğru” konulu sempozyum düzenlendi.

Başkan Büyükkılıç, sempozyuma, Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, milletvekilleri ve il protokolüyle birlikte katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Azerbaycan İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyum, Türkiye-Azerbaycan İlişkileri ve Karabağ Sorunu konulu iki oturumda gerçekleşti.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, açılış konuşmasında üniversite olarak misyonunun çok çalışmak, çok araştırmak, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin daima ön saflarında yer almak olduğunu vurguladı.

Daha sonra Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Haydar Aliyev’in vizyonunu ve sloganını anlattı. Büyükelçi Mammadov, el ele, sırt sırta, omuz omuza çalıştıklarını belirterek, bu tür sempozyumların önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çekti.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, eğitim ve öğretimin önemine vurgu yaparak gençlere tavsiyelerde bulundu. Akar, “Gençliğin değeri gerçekten çok önemli. Milletinize, bayrağınıza, sancağınıza yardım etmek için donanımlı olmanız gerekiyor. Bu bilgiyi alabileceğiniz en önemli yer okullarımız ve üniversitelerimizdir” dedi.

Gençlerin sıcak ve samimi ilgisiyle karşılaşan Başkan Büyükkılıç, “İkinci Karabağ Savaşı’nda yaşananları anlatan ve konuşmalarından dolayı Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanımız Sayın Hulusi Akar’a teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizle bir araya geldiğimiz sempozyumda kazanılan zafer.”

Program hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Başa dön tuşu