Güncel

CHP Keşan: Değişim talebine mükemmel cevap verildi

CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, Ankara Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen CHP 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Yüzüncü Yıl Bildirgesi’ni hazırlayan komisyonda Edirne’yi temsil etmekten gurur ve mutluluk duyduğunu belirten CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, Genel Başkan Özgür Özel’in liderliğinde Türkiye’ye dönecek kadroyla geleceğe emin adımlarla ilerleyeceklerini söyledi. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılındaki kuruluş ortamına.

Hafta sonu Ankara’da düzenlenen 38. Olağan Kongre’ye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Çakır, bir demokrasi şölenine tanıklık ettiklerini belirterek, “Partimiz halkımızın değişim talebine mükemmel bir yanıt verdi.”

CHP’ye yakışır bir kurultay olduğunu belirten Başkan Çakır, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır şekilde başka partilerde görülmesi mümkün olmayan bir demokrasi şöleni yaşadık. Edirne’yi temsil eden kongre delegelerinden biriydim. Ayrıca kongremizde delegelerimizin oylarına sunulan ve oybirliğiyle kabul edilen ‘Yüzüncü Yıl Bildirgesi’ Sonuç Bildirgesi’ni hazırlayan komisyonda Edirne’yi temsilen kongre delegesi olarak görev aldım. “Bundan dolayı da ayrıca gururluyum ve çok mutluyum” dedi.

“HALKIMIZIN DEĞİŞİM TALEPLERİNE MÜKEMMEL BİR CEVAP VERDİ”

Mayıs seçimlerinin ardından değişim talebinin olduğunu söyleyen Çakır, genel seçim sonrasında Türkiye’de ve CHP’de büyük bir değişim talebinin olduğunu hatırlatarak, “Bu istek hafta sonu kurultayında zirveye ulaştı. Teşkilatımızın ve sokağın sesine kulak verdik, değişim isteğine kayıtsız kalmadık. Cumhurbaşkanlığı ve parti meclisi seçimlerinde oy verme işlemleri hem Cumartesi hem de Pazar günü sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Sayın Özgür Özel, ikinci turda 812 delegenin oyunu alarak partimizin yeni genel başkanı oldu. Genel başkanımızı seçtikten sonra yeni parti meclisimizi belirledik. “Cumhuriyet Halk Partisi, yeni genel başkanı ve yeni parti meclisi üyeleriyle halkımızın değişim talebine mükemmel bir yanıt verdi” dedi.

Çakır, başta Keşan olmak üzere ülkenin her köşesine parti bayrağını dikeceklerini iddia ederek, şöyle konuştu: “Genel Başkanımız Özgür Özel’in liderliğinde, ülkemizi eski günlerine döndürecek kadroyla geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılındaki kuruluş ortamı. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na bugüne kadar partimize sağladığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum; “Yeni seçilen genel başkanımız Sayın Özgür Özel’i ve parti meclisi üyelerimizi tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Başa dön tuşu