Güncel

İzgören’den ‘İşe İyilik Katmak’ söyleşisi

Çayırova 4. Kitap Günleri’nin dördüncü gününde Yazar Ahmet Şerif İzgören, ‘İşe İyilik Katmak’ konulu söyleşiyle Çayırovalı kitapseverlerle buluştu.

KOCAELİ (İGFA) – Çayırova 4. Kitap Günleri kapsamında ülkenin seçkin yazarları Çayırova halkıyla bir araya gelmeye devam ediyor. Kitap Günleri etkinliğinin dördüncü gününde Yazar Ahmet Şerif İzgören sevenleriyle buluştu.

Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen “İşe İyilik Katmak” konulu söyleşiye İzgören, Prof. Dr. Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Arıkboğa ve çok sayıda Çayırovalı katıldı. Programda konuşan İzgören, İzgören Akademi bünyesinde yürüttükleri çalışmalardan örnekler vererek sunumunda şunları söyledi;

Bir İskoç atasözü der ki; ‘Çocuklar dudaklarınıza değil ayaklarınıza dikkat eder.’ Manisa’da bir arazi bulduk ve badem ektik. Bu arazide ilk olarak dağ başında bir açık hava sınıfı kurduk. Organik tarım hocalarına “Önce buradaki köylülere ders verebilir misiniz?” diye sorduk. ve onlar da anlaştılar. Budama eğitimi veren profesör köylülere budama eğitimi vermeyi kabul etti. Antrenmana sadece kadınlar ve çocuklar geldi, köyün erkekleri ‘olmaz’ dedi.

“VATAN TARLADA VE FABRİKADA SEVİLİR”

Vatan kahvede sevilmez, vatan tarlada sevilir, vatan fabrikada sevilir. Şu anda gezdiğimiz bölgede 300’den fazla kişi organik tarım yapıyor. Kara Oklar Ekoloji, katıldığımız organik tarım yarışmasında Türkiye’nin en iyi organik tarım çiftliği ödülünü aldı. Almanya’da bir profesör bana bunu 3 yılda nasıl başarabildiğini sordu. Herkes benimle dalga geçerken ben çiftliğin ortasına açık hava sınıfı kuracağımızı söyledim. Kurduğumuz çiftlikte bilimi köylülerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. Ülkenin sokaklarına çıkın, bütün ülke karanlığa lanet ediyor. Karanlığa küfretmek yerine bir mum yakın. Uğur Böceği Derneği ile Anadolu’nun çeşitli köylerinde gönüllü eğitimler veriyoruz. Belediyenin şu anda burada yaptığı şey fuar değil aslında bilginin girebileceği bir alan yaratmak. Kitapların burada olması çok önemli. Eğer biri sizi durdurmaya kalkarsa söyleyin bizden uzak dursun, biz de bu ülke için üretmeye devam edelim” dedi.

Sunumun ardından İzgören’e, günün anısına Başkan Yardımcısı Arıkboğa tarafından hediye takdim edildi.

Başa dön tuşu