Güncel

Bursa Şehir Hastanesi’nde gerçeği aratmayan tatbikat!

Bursa Şehir Hastanesi’nde 2023 Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) kapsamında yangın tatbikatı ve uygulamalı temel yangın eğitimleri başarıyla gerçekleştirildi.

BURSA (İGFA) -Bursa Şehir Hastanesi’nde yangın senaryosu saat 09.30’da masa bazında başlarken, uygulama daha sonra tatbikata dönüştü.

Senaryoya göre hastanenin YGAP ek hizmet binasının personel ofisinde yangın çıktı. Duman dedektörlerinin yangını algılayıp yangın butonuna basması sonucunda CCTV’ye gönderilen yangın ihbarı ile KIRMIZI KOD (4444) verildi ve söz konusu lokasyonda yangın senaryosu devreye alındı.

Hastanenin YGAP ek hizmet binası personel ofisinde çıkan yangının ardından KIRMIZI KOD verilirken, Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) sorumlusu tarafından Olay Yönetim Ekibi toplanarak devreye alındı. Konferans salonunda gerçekleştirilen masa üstü tatbikatına tüm Hap takımları katıldı.

Yoğun duman nedeniyle bitişikteki ofiste çalışan bir personel etkilendi. Yürüyebilen ve çalışabilen personelimiz, masrafları kendisine ait olmak üzere acil çıkış yolları kullanılarak tahliye edildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından personel ofisinde mahsur kalan bir çalışan tahliye edilirken, tahliye edilen çalışanlardan tedaviye ihtiyaç duyan bir kişi ise triyaj sonucu bölgedeki ambulanslarla acil servise sevk edildi.

Yapılan değerlendirmeye göre YGAP ek binasında çıkan yangın 1. Seviye yangın olup kendi imkanlarımız (Hap müdahale ekipleri) tarafından söndürüldü. Hastane personeli tahliye süreç planına uygun olarak itfaiye ekipleri tarafından dumansız alana (temiz alana) taşınırken, desteksiz yürüyebilen personel ise acil kaçış yollarından tahliye edilerek acil toplanma alanlarında toplandı.

Daha sonra HAP Başkanı’nın talimatıyla YEŞİL ACİL SONLANDIRMA KODU verilerek tatbikat sonlandırıldı. Masa bazlı ve uygulamalı tatbikatın başarıyla tamamlanmasının ardından uygulamalı Temel Yangın Eğitimine geçilmiş olup, verilen teorik eğitimin ardından itfaiye ekipleri tarafından bölgede başlatılan kontrollü yangın, katılımcı çalışanlarımız tarafından yangın söndürme ekipmanları kullanılarak başarıyla söndürüldü. .

Başa dön tuşu