Güncel

Kayseri Kocasinan ulaşımda çağ atlıyor

Osman Kavuncu Bulvarı ile Erkilet Bulvarı arasında kesintisiz bağlantı sağlayan 50 metre genişliğindeki yeni bulvarın daha konforlu ulaşım sunduğunu belirten Kayserililer, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ‘Yol medeniyettir’ anlayışıyla hizmet atağına devam ettiklerini ve her alanda olduğu gibi ulaşımda da Kocasinan’ı ileri taşımaya devam ettiklerini belirterek, “Yeni bulvarla alternatifli ve daha konforlu bir ulaşım imkanı sunuyoruz. Şehrimize örnek şehir Kayseri’ye yakışan bir fırsat.” ” söz konusu.

Ulaşımın daha konforlu hale getirilmesi için yorulmadan çalıştıklarına işaret eden Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’a konforlu ve kalıcı hizmetler sunmaya devam ettiklerini söyledi. Çağdaş belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, yaptıkları yol ve kaldırım çalışmalarıyla sadece Kocasinanlılara değil tüm şehre daha kaliteli hizmet sunduklarını vurguladı.

Yeni bulvarla bölgeye değer kattıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Bir tarafta Yenidoğan Mahallesi’nin ortasından fiziki olarak Ziyagökalp’e geçen 50 metre genişliğindeki Ali İhsan Alçı Bulvarı’nda asfalt çalışmalarını tamamladık. Bir taraftan da mahallemizi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Osman Kavuncu Bulvarı’ndan Bekir Yıldız Bulvarı’na kadar devam edecek 50 metre genişliğindeki aks, trafik yükünü ciddi oranda azaltacak bir güzergah. Üstelik buradaki olağan trafik düzeni de bundan sonra daha etkin kullanılacak. Ayrıca Bağdat Caddesi’nden gelen aks da buradan devam edecek. Organize Sanayi Bölgesi’nden özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik yükünü azaltacak bu güzergah, şehrimizin trafik akışını önemli ölçüde hızlandıracak. “Kocasinan’ın ve şehrin estetiğine katkı sağlayan yeni bulvar, araç trafiğinin de daha akıcı olmasına olanak sağlıyor” dedi.

20 yıldır bölgede esnaflık yapan Yunus Zorlu, yeni bulvarın mahalleye hayırlı olmasını dileyerek, “Bulvar yapılmadan önce Cumhurbaşkanımız gelip bizimle görüştü. Bizim de fikirlerimizi aldı. Artık yolumuz çok güzel. İyi şanslar dilerim. Başkanımıza istediğimiz zaman ulaşabiliyoruz. Bir sorunumuz olduğunda bize yardımcı oluyor. Kendisi diğer belediye başkanları gibi değil, kendisine her zaman ulaşabiliyoruz. Mahallemizde eksik ne varsa tek tek yapıyor. “Allah sizden razı olsun” dedi.

38 yıldır mahallede yaşayan Dursun Aydoğdu, şunları söyledi: “Yapanlardan Allah razı olsun. 50 metrelik yolu ne bekliyorduk, ne de düşündük. Bunu hayal bile edemedik. Yeni yol mahallemize değer kattı” dedi.

Yılmaz Yıldızerler, 25 yıldır bu mahallede yaşadığını belirterek, “Biz bunun hayalini bile kurmadık. Hayatımızda hiç göremeyeceğimiz bir yol yapıldı. “Allah bunu yapandan ve yaptırandan razı olsun” dedi.

Süleyman Demir, “Mahallemizde böyle bir yol hayal etmiyorduk. Çok güzeldi. Etap devamı tamamlanırsa çok daha iyi olacaktır. Başkanımızın çok iyi çalıştığını görüyoruz. “Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan Kocasinan’a yeni ve modern bir çehre kazandırmak için gece gündüz çalışan Kocasinan Belediyesi Teknik İşler Müdürlüğü ekipleri, Osman Kavuncu’yu birbirine bağlayacak 2 bin metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki yeni ulaşım aksının ilk etabını tamamladı. Bulvardan Erkilet Bulvarına. tamamlanmış. Yeni bulvarın 1. etabı kapsamında toplam 10 bin 750 ton ariyet dolgu, 6 bin 500 ton temel malzeme ve 3 bin 500 ton asfalt döşendi.

Başa dön tuşu