Güncel

Bursa’da SEYYAH desteği 2 bin aracı aştı

Engelli vatandaşlara yönelik pozitif ayrımcılık politikası yürüten Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sürekli Engelsiz Yol Yardım Hizmeti (SEYYAH) projesiyle engelli vatandaşların kapısına giderek tekerlekli sandalyelerinin tamir ve bakımını yapıyor.

BURSA (İGFA) – Engelli vatandaşların sosyal hayatın her alanında yer alabilmesi amacıyla toplu taşıma araçlarını akülü araçların binebileceği alçak tabanlı araçlara dönüştüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, akülü araç şarj noktalarının sayısını artırdı ve Araç bakım onarım atölyesi ile akülü araç kullanan vatandaşların omuzlarındaki yükü kaldıran A.Ş., geçen yıl da Sürekli Engelsiz Yol Yardım Hizmeti verdi. (SEYYAH) projesi devreye alındı.

Proje ile araçlarını tamir bakım atölyesine getiremeyen engelli vatandaşların adresleri ziyaret edilerek tamiri orada yapılıyor veya arıza ciddi ise tekerlekli sandalye ekipler tarafından bakım atölyesine getiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin yol yardım hizmetiyle engelli vatandaşlar önemli bir yükten kurtulurken, son 3 yılda toplam 3 bin 318 akülü ve normal tekerlekli sandalyenin bakım ve onarımı yapıldı. Seyyah projesiyle sağlanan destek 2 bin aracı aştı.

Türk Muharip Gaziler Derneği, dernek bünyesinde kullanılan 2 adet arızalı akülü tekerlekli sandalyenin tamiri için de Büyükşehir Belediyesi’nden destek talep etti.

SEYYAH ekipleri dernek binasına gelerek arızalı araçları kontrol etti ve her iki aracı da Merinos’taki atölyede onardı. Tamir ve bakımları yapılan araçlar, ekipler tarafından Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ne götürülerek Dernek Başkanı Adem Erdem’e teslim edildi.

Derneğin tüm ihtiyaç ve talepleri konusunda Büyükşehir Belediyesi’nden sürekli destek aldığını belirten Dernek Başkanı Adem Erdem, “Arızalı akülü tekerlekli sandalyelerimiz derhal tamir edilerek geri getirildi. “Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

Başa dön tuşu