Güncel

Konya Selçuklu Meclisi’nden Filistin’e destek

Selçuklu Belediye Meclisi ortak açıklama yaparak İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı. Bildiride, İsrail’in Gazze’de işlediği insanlık dışı suç, vahşet ve alçakça eylemlerin kesinlikle kabul edilemez olduğu vurgulandı.

KONYA (İGFA) – Selçuklu Belediye Meclisi Kasım ayı Meclis Toplantısı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırcı başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Başkan Pekyatırcı, AK Parti, MHP ve İyi Parti Belediye Meclis Gruplarının yayınladığı ortak bildiriyi okudu ve İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarını kınadı.

Deklarasyonda şu ifadelere yer verildi:

“İlk kıblemiz olan caminin bulunduğu Kudüs ve Filistin bölgesi, 400 yıllık Osmanlı hakimiyetinde en refah ve huzur dönemini yaşadı. İsrail Devleti’nin kurulduğu 1948 yılından bu yana işgal politikaları, hak ve hukuk yok sayılması sonucunda kan ve gözyaşından kurtulamamıştır. Demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konuşulduğunda kendisini ön planda gören Avrupa ülkeleri ve Amerikan devleti, terörist İsrail devletinin Filistinli Müslümanlara karşı uyguladığı insanlık dışı politikaları görmezden geliyor, hatta destekliyor.

Yıllardır maruz kaldıkları işgal ve zulüm yetmezmiş gibi, 7 Ekim’den bu yana Gazze Bölgesi’nde bulunan Filistinli Müslüman kardeşlerimiz İsrail’in büyük baskı ve zulmüne maruz kalıyor.

İsrail, Gazze’nin elektriğini, suyunu ve gıdasını keserek tüm dünyanın gözü önünde onu açlığa ve umutsuzluğa mahkum etmiş, diğer taraftan da ağır bombardımanlarla tam anlamıyla katletmiştir.

Hastaneleri, okulları, camileri, pazar yerlerini vurarak çoğunluğu bebek ve kadın olmak üzere binlerce masum insanı şehit etti, on binlercesini de yaraladı. Milyonlarca insanı evinden etti. İsrail, son bir aydır Gazze’de insanlığa ait her şeyi birer birer yok ediyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye, İsrail’in yaptığı bu soykırıma en sert tepkiyi verdi ve en yüksek sesle itiraz etti. İnsani, adil ve onurlu tavrını dün olduğu gibi bugün de sürdürmüş, Filistinli kardeşlerinin yanında olmuştur. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşların inisiyatif alması ve Gazze’deki bu insanlık trajedisine bir an önce son vermesi gerekiyor. Filistin meselesinin uluslararası hukuka uygun şekilde çözülmesi ve bölgenin barışa kavuşturulması, Türkiye’nin savunduğu şekilde, başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırlarına dayalı bir Filistin devleti kurulması gerekiyor. Bu artık ertelenemeyecek bir yükümlülüktür. İsrail’in Gazze’de işlediği bu insanlık dışı suç, bu vahşet, bu alçakça eylemler kesinlikle kabul edilemez. Soykırım niteliğindeki saldırıların faili olan İsrail devletini kınıyor, sorumluların derhal hukuk önünde hesap vermesini talep ediyoruz. Mazlum ve masum Filistinli kardeşlerimizin haklarını her platformda sonuna kadar savunacağımızı ve destekleyeceğimizi ilan ediyoruz. Bu vesileyle hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. “Ya Rabbi, bu azgın ve zalim topluluğa karşı Filistinli kardeşlerimize yardım et. Amin”

Başa dön tuşu