Güncel

Aile’den kimsesizler için ‘sıcak yuva’ genelgesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte, sokakta yaşayan kimsesizlerin barınma ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için 81 il Valiliğine, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na genelge gönderdi.

ANKARA (İGFA) –  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın imzasının yer aldığı genelgede vatandaşlara şefkat ve ilginin gösterilerek, gerekli hallerde psikososyal desteğin sağlanması istendi.

Kış aylarında sokakta tek bir vatandaşın dahi kalmamasını teminen gerekli iş ve işlemlerin ivedilikle hayata geçirileceği genelge ile ilk olarak il ve ilçelerdeki evsiz, mekânsız ve kimsesiz kişilerin tespiti yapılacak.

ÖNCELİK KAMU KURUMU MİSAFİRHANELERİ

Bu kişiler öncelikli olarak il/ilçe sınırları içerisinde bulunan kamu kurumu misafirhanelerine yerleştirilecek. Kamu kurumu misafirhanelerine yerleştirilememeleri halinde pansiyon, otel vb. yerlerde konaklamaları sağlanacak veya bir mekân bu kişilerin kışı geçirebilmeleri için tahsis edilecek.

Genelgeye göre, barınma ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra ilde ve ilçede konaklatılan vatandaşların temizlik sağlık, temel gıda, giyim ihtiyaçları da giderilecek.

Başa dön tuşu