Güncel

İzmit evde temizlik ile vatandaşın hayatını kolaylaştırıyor

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, evlerinin temizliğini yapmakta zorluk çeken vatandaşlar için başlattığı evde temizlik hizmeti çalışmasına devam ediyor

KOCAELİ (İGFA) – Sosyal belediyecilik çalışmalarıyla yaşlı, engelli ve hasta vatandaşların hayatlarına dokunan İzmit Belediyesi, düzenli olarak sunduğu evde temizlik hizmetiyle vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor. Gelen talepler üzerine çalışmalarına devam eden İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, verdiği hizmetle vatandaşların takdirini topluyor.

Evde temizlik hizmetinden faydalanan Mümin Gökdemir eşi Mualla Gökdemir’in 4 yıldır hastalıkla mücadele ettiğini ifade ederek “Ben yüzde 84 engelliyim, eşimde yüzde 99 engelli. Bu durumdan dolayı kendi hizmetimizi kendimiz yapamıyoruz. Bu yüzden İzmit Belediyesine başvurduk. Bize temizlik hizmeti gönderdiler, bugün ilk defa geldiler ve temizlik çalışmalarına başladılar.

Bu çalışmalara artı olarak İzmit Belediyesi bize sıcak yemek gönderiyor ve bizde bundan çok memnunuz. Allah Belediyemizden razı olsun. Bu hizmetin yardıma muhtaç ailelerimize gitmesi bence çok güzel bir uygulama. İzmit belediyesine verdiği bu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz bu hizmetlerin devamını diliyoruz ”dedi.

İzmit Belediyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Merve Gökduman verilen hizmete dair yaptığı açıklamada, “ İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla faaliyete geçirdiğimiz evde temizlik hizmetimiz, İzmit ilçe sınırlarında ikamet eden sosyal izolasyona maruz kalan ve hane içi bakımını gerçekleştiremeyen 65 yaş ve üzeri yaşlı veya herhangi bir engel durumu bulunan dezavantajlı vatandaşlarımızın insanlık onuruna uygun şekilde yaşamlarını sürdürmesini sağlamak ve hanenin asgari düzeyde temizlik ve düzenini sağlamak amacıyla hizmet vermektedir.

Evde temizlik hizmeti talep eden vatandaşlar Müdürlüğümüze yüz yüze ya da 0262 318 00 00-4213-4214-4216 dahili numaralarımızdan başvuru yapabilir. Başvuru sonrasında uzmanlarımız tarafından gerçekleştirilen hane incelemesi sonucunda vatandaşların ihtiyaç hali değerlendirilip kurul kararı ile uygun bulunması halinde hizmet vermeye başlayacaktır” diye konuştu.

Başa dön tuşu