Güncel

“Bilinçli Aile İdeal Gençlik” isimli konferansa büyük ilgi

İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu’nda düzenlenen ve büyük bir izdiham yaşanan konferansa konuşmacı olarak katılan Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, internet kullanımı, aile hayatı, aile içi iletişim gibi konularda katılımcılara önemli mesajlar verdi.

Türkiye’de eşiyle çocuğuyla problem yaşamayan aile sayısının gittikçe azaldığına dikkat çekerek “Türkiye’de aile kavramını ele aldığımız zaman neredeyse eşiyle ya da çocuğuyla problemi olmayan aile yok. Evlerde ciddi bir sıkıntı var. Hepimizin yüreğini yakan sıkıntılar var. Herkes mutlu ve huzurlu yuvanın yollarını arıyor. Bunun belki birçok yolu var ama benim bildiği bir yol var. O’da samimiyetten geçiyor” diye konuştu

Mehmet Akif Ersoy Okul Aile Birliği Başkanı Kazım Ergün ise konferans sonrası gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, geleceğimiz ve umudumuz olan çocukların şekillenmesi ve istenilen hedefe ulaşmasının ancak eğitimle mümkün olacağını ifade etti.

Bu eğitimlerin merkezinde okulların bulunduğunun altını çizen Ergün “Bununla beraber, okul yeterli ve donanımlı olduğu sürece, eğitim alanını paydaşlarıyla birlikte sürdürdüğü müddetçe, eğitimde kalite beraberinde gelecektir. Okul tek başına devam edecek bir kurum değildir. Bu kurumun destek aldığı en önemli faktörlerden biri de velilerimizdir.

Velilerimizin bu kutsal ve toplumsal vazifede okul yönetimiyle birlikte hareket etmesi ve üstlendiği rolü en iyi şekilde yerine getirmek amacıyla bu konferansı düzenledik. Bu rolümüzü tam ve doğru yapmak için elbette bizlerinde görevimiz bakımından uzman kişilerden bilgi almamız gerekmektedir. Bizler bu ihtiyacı bildiğimiz için Türkiye’nin alanın­da en iyisi olan Kişisel Gelişim Uzmanı ve Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan’ı konferans vermesi için davet et­tik” dedi.

Konferansa, Belediye Başkan vekili Murat Gürbüz, Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Murat Sapmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, Sorgun Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Yusuf Çetintaş ve aileler katıldı.

Başa dön tuşu