Güncel

Antalya Muratpaşa’da Cumhuriyetin ilk yıllarına yolculuk

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı ansına Akdeniz Reklamcılar Derneği (ARD) işbirliğiyle Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde Türkiye’nin ilk grafik sanatçısı İhap Hulusi Görey’in çalışmalarından oluşan ‘Cumhuriyeti Afişleyen Adam’ isimli sergiyi sanatseverlerle buluşturdu.

ANTALYA (İGFA) – Türk grafik sanatının kurucusu, reklamcılığın ilk büyük isimlerinden ve 1986’da 87 yaşındayken hayata veda eden İhap Hulusi Görey’in tamamı sulu boya kullanarak yaptığı afiş çalışmaları, Ender Menter’in 25 yıllık koleksiyon çalışması sonucunda sergiye dönüştürüldü.

Türkiye’de ilk reklamcılık örneklerini veren Görey’in çalışmalarından oluşan sergi Antalya’da ilk kez sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde açılan ve modern Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarının izlerini taşıyan sergiye Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Akdeniz Reklamcılar Derneği Başkanı Fulya Sarman ve yönetim kurulu üyeleri, koleksiyon sahibi Ender Merter, Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş katıldı.

Serginin açılışında Başkan Uysal, katkı sunan herkese teşekkür ederken “Harika bir sergiyle karşı karşıyayız. Bu sergi beni öğrencilik yıllarıma götürdü” dedi.

Reklamcılığın en önemli noktasının grafik sanatı olduğunu belirten ARD Başkanı Sarman ise “Cumhuriyet’in bu 100’üncü yılında çok özel bir sergi olsun istedik. Antalya’da ilk kez böyle bir sergi yapmalarına olanak tanıdığı için Ümit Uysal’a teşekkür ederim” dedi. Merter ise koleksiyonunun 25 yıllık fedakarlık, zaman, emek çalışması olduğunu belirtirken özel ve titiz çalışmalar sonucunda bu günlere ulaştığını söyledi.

Sanatseverleri cumhuriyetin ilk yıllarına götüren serginin sonunda Başkan Uysal, ARD Dernek Başkanı Sarman, yönetim kurulu üyeleri ve Merter’e plaketlerini takdim etti.

Başa dön tuşu