Güncel

ERÜ Veteriner Fakültesi’nden önlük giyme töreni

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi tarafından veteriner hekimliği eğitimine yeni başlayan öğrenciler için önlük giyme töreni düzenlendi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Fakülte Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kambur, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Erciyes Üniversitesi’nin sadece Anadolu’nun parlayan yıldızı değil, ülkeye ve tüm insanlığa ciddi katkılar sağlayan bir üniversite olduğunu söyledi.

Üniversitede yürütülen ar-ge çalışmaları hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Altun, Veteriner Fakültesi’nin ülkede saygın bir fakülte olduğunu söyledi.

Konuşmasında velilere seslenen Rektör Prof. Dr. Altun,  “ Sevgili velilerimiz, aslında en büyük fedakârlığı her zaman sizler yapıyorsunuz. Çocuklarınız bugünlere getirmeniz için ne kadar fedakârlık yaptığınızı bizler çok iyi biliyoruz. Sizler çok emin olun ki, biz bu gençleri sizden emanet olarak teslim aldık. Onların kaliteli eğitim-öğretim süreçleri için ciddi bir kadro ile çalıştığımızı belirtmek isterim. Veteriner Fakültesi sadece ulusal boyutta değil, uluslararası boyutta da kalite süreçlerinde kendini kanıtlamış. Çok değerli bir fakültemizdir. Emin olun ki, bu gençler bizlere emanettir.  Bizde onları donanımlı bir şekilde hayata kazandırma çabası içerisinde olacağız” dedi.

Öğrencilere nasihatler de bulunan Rektör Prof. Dr. Altun, şunları kaydetti:  “ Sevgili gençler, bugünler sizler için çok heyecanlı günlerdir. Ama şunu bilin ki, zaman çok hızlı geçecek. Lütfen bu heyecanlı günleri mezun olacağınızda şöyle hatırlayacaksınız. 5 yıl nasıl geçmiş diyeceksiniz. O yüzden zamanınızı boş geçirmeyin. Hocalarınızın sizlere vereceği donanımla kendinizi ekstra geliştirmeye çalışın. Bu ülkeye değerli katkılar sağlama içerisinde olun. Şunu da unutmayın Erciyes Üniversiteli olmak bir ayrıcalıktır.”

Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kambur da konuşmasında Veteriner Fakültesi’nde yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ise yaptığı konuşmada veteriner hekimleri hayatın her safhasında görev yaptığına dikkat çekerek, öğrenciler başarılar diledi. Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kambur da fakülteleri hakkında bilgiler vererek, eğitim-öğretime bu yıl başlayan öğrencilere başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından veteriner hekimlik eğitimine başlayan 112 öğrenciye törenle önlük giydirildi.

Başa dön tuşu