Güncel

Metro hattının viyadükleri güçlendiriliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1994 yılında yapılan Davutpaşa ve Merter ile 2002’de inşa edilen Dünya Ticaret Merkezi metro viyadüklerinde, depreme karşı güçlendirme çalışmalarını başlattı.

İSTANBUL (İGFA) –İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), M1A Yenikapı-Otogar-Atatürk Havalimanı metro hattı viyadüklerinde deprem güçlendirme çalışmalarına başlattı.

1994 yılında yapılan Davutpaşa ve Merter ile 2002’de inşa edilen Dünya Ticaret Merkezi (DTM) viyadüklerinde deprem güçlendirme projesinin temeli atıldı. DTM istasyonunda gerçekleştirilen temel atma törenine; CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve Bolu Kıbrısçık Belediye Başkanı Emin Tekemen katıldı.

Törende sırasıyla, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

“GÜÇLÜ BİR YATIRIM SÜRECİNİ YÖNETİYORUZ”

Yaklaşık 700 milyon liraya mal olacak çalışmaları başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçen hafta yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, deprem ve kentsel dönüşüm sürecini koordine etmek amacıyla, ‘Altyapı ve Dönüşüm Başkanlığı’ biriminin kurulmasının yetersizliğine şu sözlerle tepki gösterdi.

“Birileri, İstanbul mevzu olunca, İstanbul’un hakkına, hukukuna -sanki burası Patagonya’da bir belediyeymiş gibi davranarak- tecavüz etmeye gayret ediyor” diyen Başkan İmamoğlu, “Ben buradan Şehircilik Bakanlığımızı uyarıyorum. Biz samimiyetle, depremle mücadele konusunda, sizin yanınızdayız. O koltuktayız isteseniz de istemeseniz de. Biz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yiz. Merkezi idarenin, hükümetimizin, Sayın Cumhurbaşkanı’nın atadığı bir makamınız var. Biz de 16 milyon İstanbullunun seçtiği bir makamdayız. İstanbul’un hakkını, hukukunu koruyarak, bu tür sorunlarını çözerek görevimizi yapmakla yükümlüyüz. İsteseniz de istemezseniz de o yanınızdaki koltukta, bizim yerimiz var. Onu bize Anayasa veriyor. O bakımdan, bu tür iş ve uygulamaları yaparken, lütfen bizimle diyaloğunuzu koparmayın. Gelin, hep birlikte güçlü kararlar alalım ve İstanbul’un önündeki engelleri kaldıralım” diye konuştu.

Başa dön tuşu