Güncel

Darıçayırı Baraj Projesi’ne tam not

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya’nın yeni içme suyu ve enerji kaynağı olacak Darıçayırı Barajı Projesi’nde çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), marifetiyle saha çalışmalarına başlanan ve tamamlandığında su ve enerji üretimi ile Sakarya’nın gelecek yüzyıllarına kusursuz şekilde hizmet edecek Darıçayırı Barajı Projesi’nde zemin incelemeleri titizlikle yürütülüyor.

Zemin ve yapı arasındaki ilişki ile ilgili Geoteknik Danışmanlık yapmak üzere alana gelen İstanbul Teknik Üniversitesi hocalarından Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Remzi Karagüzel, İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Musaffa Ayşen Lav ve Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Yılmaz Mahmutoğlu barajın inşa edileceği alandan alınan örnekleri inceledi.

Sakarya’nın dev enerji ve su projesi ile ilgili devam eden çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada, “Sakarya’nın gelecek yüzyıllarına enerji ve su temin edecek Darıçayırı Barajı’nın uzun ömürlü ve kusursuz olması için alanında çok kıymetli hocalarımızdan destek aldık. Sondaj çalışmaları ile alınan örnekleri hocalarımız yerinde inceledi. Alınan örneklere ve saha çalışmalarına yakından tanıklık eden hocalarımız proje için olumlu değerlendirmelerde bulundu. Raporlardan çıkan sonuçlar ve alınan örnekler doğrultusunda yakın zamanda barajımızın gövde çalışmalarını başlatacağız” ifadeleri kullanıldı.

Başa dön tuşu