Güncel

Kayseri’nin Kitap Fuarı gururu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 1 milyon 39 bin 93 kişi ile rekor kıran ‘6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’ ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Mehmet UZEL(KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 385 yayınevinin ve 504 yazarın yer aldığı, farklı kategorilerde yaklaşık 3 milyon çeşit kitabın okuyucunun beğenisine sunulduğu 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’nı 10 günlük süre içerisinde 1 milyon 39 bin 93 kitapsever ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kendi ziyaretçi rekorunu kıran ‘6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’ ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Başkan Büyükkılıç, omuz omuza birlikte çalışmaların sürdürüldüğünü söyleyerek, “Kayseri’mizin bu güçlü basın kadrosuna her şeyden önce bizim Kayseri’mizin sesi olarak teşekkür ediyor, inşallah dayanışma içerisinde bu çalışmalarımızı sürdürmemizin gerektiğini de paylaşmak istiyorum” dedi.

Büyükkılıç konuşmasında Kayseri’nin, eğitimin ve eğitimcinin dostu olan bir şehir olduğunu kaydederek, bu anlayış içerisinde de her zaman eğitime değer veren bir yaklaşım sergilemeye devam edeceklerini belirtti.

Kayseri’nin 5 üniversitesi olduğunu anımsatan Başkan Büyükkılıç, 350 bin civarında ortaöğrenim öğrencisi, 75 bin üniversite öğrencisi bulunan kentin eğitimin, eğitimcinin dostu olduğunu paylaşarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden genç ve öğrenci dostu şehir ödülü aldığını hatırlattı.

Büyükkılıç, 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’nın gerçekleştirildiğini ve Sun Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saçmacı’ya teşekkür ettiği konuşmasında, fuara 385 yayınevi, 3 milyon kitap çeşitliliği, 400 dışında şehir dışından olmak üzere toplam 504 yazarın katıldığını söyledi.

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın söyleşisine de ilginin yoğun olduğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Yapılan etkinliklerden bir tanesi de İlber Ortaylı’nın üniversite öğrencilerine yönelik olan çalışmaydı, doldu taştı. Binlerce yavrumuz İlber Ortaylı hocayla buluşmaktan keyif aldı. 13 Ekim’de başlayan süreç içerisinde okurlarıyla yazarlar buluşmuş oldu. Zenginliğin oluşması adına, çeşitliliği sağlama adına hoş görüyle yaklaştığımızı buradan hatırlatmak isterim. Son iki gün katılım gerçekten çok zengindi.  Kitapseverler açısında da çok zengindi” diye konuştu.

“KAYSERİ’Yİ ÂLİMLER ŞEHRİ OLARAK NİTELENDİRİYORUZ”

6’ncı Kitap Fuarı’na 1 milyon 39 bin 93 ziyaretçi geldiğini vurgulayan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kitap fuarımız gerçekten gerek yerel gerekse ulusal bazda kendisinden söz ettirecek şekilde İstanbul’da ve değişik yerlerde yankılandı. Malum Kayseri’yi âlimler şehri olarak nitelendiriyoruz. Fuara katılan dostlarımıza kuponlar dağıtırken, ulaşım konusunda desteğimizi sınırsız verdik. Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak da hem 153 İletişim Merkezi hem de Beyaz Masa olarak kitap fuarında yer aldık, talepleri, istekleri ve önerileri dinlemek suretiyle daha sonraki yapacağımız çalışmalarda bize ışık tutması yönünde gayret gösterdik.”

BÜYÜKKILIÇ’TAN GASTRONOMİ GÜNLERİ’NE DAVET

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin, eğitim, kültürel, sportif, turizm bağlamında ön plana çıkarmak için çalışmalarının yanı sıra kentin bir gastronomi şehri olarak anılması için de gerek ulusal gerekse uluslararası çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, “Cuma günü başlamak üzere 3 gün gastronomi etkinliği yapacağız. Bu etkinliğimizin Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde Cuma günü sabah başlayacağını, öğleden sonra resmi açılışının yapılacağını hatırlatmak isterim. Değişik bölgelerden gelen şefler, yarışmacılar, yemek çeşitliliği, Kayseri’mizin tatlarının paylaşımı ve Kayseri’mizin yine olumlu olarak ulusal ve uluslararası bazda söz edilmesini sağlama yönünde vereceğiniz desteğe şimdiden teşekkür ediyor, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda gerekli çalışmalarımızı sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Milet Bahçesi’nde sona yaklaştıklarına da değinerek, yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle yeni havalimanı, millet bahçesi ve yeni tramvay hatlarının resmi olarak açılacağını, resmi açılış öncesi bu büyük projelerin hizmete sunulacağını kaydetti.

Büyükkılıç, ayrıca kültürel bağlamda Kayseri Devlet Tiyatrosu’nun kendi kadrolu sanatçılarıyla, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın da katılacağı yarın tiyatro oyunu ile başlayacağını duyurdu.

20 TIR KİTAP SATILDI

Sun Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saçmacı ise Kayseri Kitap Fuarı’nda “Yayın evlerinin lojistik desteğini de biz sağlıyoruz. Kayseri’ye yayın evlerinden 28 tır kitap geldi. Bugün sadece 7 veya 8 tır geri gidiyor. Yani Kayseri’de 10 gün boyunca 20 tır kitap satıldı. Bunun içerisinde 10 gün içinde kargoyla gelen kitaplar hariçtir” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda Büyükkılıç, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Başkan Büyükkılıç’ın basın toplantısına kentte yayın yapan yerel ve yaygın basın mensuplarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, genel müdürler ve Sun Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saçmacı da katıldı.

Başa dön tuşu