Güncel

100. Yıl Uğur Mumcu Parkı kasımpatlarıyla renklendi

İzmir’de Karabağlar Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenen 100. Yıl Uğur Mumcu Parkı ve Cumhuriyetin 100. Yılı Anıt Rölyefi, 26 Ekim Perşembe günü saat 18.30’da törenle açılacak.

İZMİR (İGFA) – Karabağlar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, açılış öncesi parkı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği çiçeklerden biri olan kasımpatlarıyla süslüyor. Parkın farklı noktalarına çeşitli renklerden kasımpatları dikiliyor.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, parkın Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır hale getirildiğini vurgulayarak, “İzmir’in en işlek noktalarından birinde yer alan parkımızı baştan sona yeniledik ve 100. Yıl Uğur Mumcu Parkı adıyla hizmete açıyoruz. Resmi törenlerin yapılabileceği geniş bir alan, daha fazla yeşil doku, dinlenme ve spor alanları kazandırdığımız parkımızda, Ulusal Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetimizin kazanımlarını anlatan büyük bir rölyef de yer alacak. Tüm vatandaşlarımızı açılış törenimize ve 100. yıl coşkusunu birlikte yaşamaya davet ediyorum” dedi.

26 Ekim Perşembe günü görsel sunumla başlayacak törende, Uğur Sayınbatur Jazz Ensemble’nin “Yüzyılın Cazı” konseri de yer alacak.

Başa dön tuşu